Naar inhoud

Pionier

Wil je een andere taal leren, je creativiteit ontwikkelen, kennismaken met een bijzonder onderwerp of gewoonweg nieuwe mensen ontmoeten? Dan zit je goed bij Pionier. Uitgaande van de actualiteit en nieuwe trends binnen onze samenleving voorziet Pionier in een uitgebreid en gevarieerd cursusaanbod. Meer dan zeventig vrijwilligers zorgen ieder jaar voor een vlotte organisatie en enthousiaste begeleiding.

Hoe inschrijven?

Als je een cursus wil volgen, is het verplicht vooraf in te schrijven. Bij Pionier gebeurt de eerste fase van de inschrijvingen via een loting. Je schrijft dan in eerste instantie in voor die loting. Pas als blijkt dat je via de loting een plaats toegewezen kreeg, is de inschrijving definitief. Je kan voor elke cursus slechts één plaats per persoon reserveren. Wil je met vrienden, kennissen,… samen een cursus volgen, laat ieder dan een apart inschrijfformulier invullen. Je kan natuurlijk wel voor meerdere cursussen inschrijven op hetzelfde formulier, als je verschillende cursussen wil volgen.

1. Inschrijven voor de loting kan van 24 mei tot en met 11 juni 2019

Vanaf vrijdag 24 mei tot en met dinsdag 11 juni 2019 kan je je opgeven voor de cursussen die je graag wil volgen. Dit kan via onze website www.getouw.be. Je kan ook een inschrijfformulier binnenbrengen op het bureau van Pionier. De plaatsen worden vanaf 12 juni per computerloting toegewezen. Het maakt dus niet uit op welk moment je je inschrijvingsformulier indient. Iedereen heeft evenveel kans om voor een cursus uitgeloot te worden.

2. Toewijzing van de plaatsen door de computer

Nadat we alle aanvragen hebben ontvangen, worden die verwerkt via computerloting. Per cursus wijst de computer plaatsen toe aan mensen die hiervoor wilden inschrijven. Als er meer inschrijvingen zijn dan vrije plaatsen in een cursus, bepaalt de loting dus wie er kan deelnemen.

Als een cursus volzet is en je kan er niet meer bij, kom je automatisch op een wachtlijst terecht. We laten je iets weten als er later nog plaatsen vrijkomen.

3. Bevestiging

Na de computerloting krijg je van ons een bevestiging in je brievenbus of mailbox. Hierop zie je voor welke cursussen je bent ingeschreven en vind je alle informatie om via overschrijving te betalen.

4. Inschrijven na de loting kan vanaf 27 juni 2019

Vanaf 27 juni 2019 kan iedereen weer gewoon rechtstreeks inschrijven voor de cursussen waarvoor er nog vrije plaatsen zijn. Let wel op: dit kan dan enkel online of via de ticketbalie in Schouwburg Rex. Op het bureau van Pionier kan je pas vanaf 20 augustus 2019 opnieuw inschrijven.

 

Openingsuren bureau van Pionier tijdens de inschrijvingsperiode:

van 3 tot 11 juni 2019

  • maandag tot donderdag van 9 tot 12 uur
  • vrijdag gesloten

van 12 juni tot en met 19 augustus 2019 is het bureau gesloten

van 20 augustus tot en met 8 september 2019

  • maandag tot donderdag van 9 tot 12 uur
  • vrijdag gesloten

vanaf 10 september 2019 

  • maandag en dinsdag van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 16 uur
  • woensdag, donderdag en vrijdag van 9 tot 12 uur

Let op: maandag 9 september is het bureau van Pionier gesloten