• woensdag 30 maart 2022om20.15 uur

Op 13 april 1975, vroeg in de ochtend, wandelt Lucy, kleindochter van de beroemde filosoof en Nobelprijswinnaar Bertrand Russell, een kerkhof op. Nadat ze haar hoofd en lijf met kerosine heeft overgoten, steekt ze een lucifer aan. Als protest voor de wereldvrede. Niet veel later zal ze overlijden. Amper 26 jaar.

Nobelprijswinnaar Bertrand Russell wordt ’de Engelse Voltaire’ genoemd. Het leven van deze filosoof stond dan ook in het teken van logica. Niemand leidde een rationeler leven dan hij. En de maatstaven die hij zichzelf oplegde, eiste hij ook van de wereld én van z’n gezin. Nadat haar ouders op bevel van opa Russell naar een instelling zijn afgevoerd met als diagnose schizofrenie, komt Lucy onder de geïsoleerde voogdij van haar wereldvermaarde grootvader te staan. Zij is Russells uitverkorene, “mijn stralende kant van de maan” en hij wil haar koste wat het kost beschermen; redden van de waanzin in de wereld.

Met Lucy’s leven als kapstok brengt Thomas Janssens een origineel verhaal over verstand versus gevoel, activisme versus pacifisme, jezelf kunnen wapenen tegen de irrationele buitenwereld versus eraan ten onder gaan.

Spel: Bill Barberis, Peter De Graef en Tanya Zabarylo
Tekst: Thomas Janssens i.s.m. Peter De Graef
Concept, tekst, regie: Thomas Janssens
In coproductie met: Het Laatste Bedrijf
Met investering van de Belgische Tax Shelter-maatregel

Meer info

Inleiding om 19.30 uur in RElaX (Foyer Schouwburg Rex).

Locatie

Schouwburg Rex
Smallestraat 2 , 2400 Mol