Naar inhoud

Onze visie en missie

Onze missie
Cultuurcentrum ’t Getouw is een sfeervol en open cultuur- en ontmoetingscentrum dat zijn thuisbasis heeft in het centrum van Mol. Afgestemd op zijn uitgebreide en diverse infrastructuur biedt het cultuurcentrum een breed programma aan waarbij het populaire aanbod niet wordt geschuwd. Door de combinatie van een eigen programma en een samenwerking met andere culturele actoren uit de regio weet het cultuurcentrum in te spelen op de culturele behoeften van de trouwe bezoeker en de toevallige passant. De zorg voor kwaliteit staat centraal in de werking, zowel in de keuze van het aanbod als in de omgang met artiesten en publiek.

Op deze website vindt u de voorstellingen, cursussen, films,… die we zelf organiseren. We maakten ook een selectie uit de voorstellingen van onze collega-cultuurcentra van 't PACT, die voor uw gemak ook bij ons te reserveren zijn (ook binnen uw abonnement). ’t PACT is een samenwerking tussen de cultuurcentra van Geel, Heist-op-den-Berg, Herentals, Turnhout en Mol. Op het vlak van programmering en communicatie bundelen deze cultuurcentra (de Werft, Zwaneberg, ’t Schaliken, ’t Getouw en provinciaal cultuurhuis de Warande) de krachten. Concreet betekent dit dat het Kempense publiek bij elk centrum tickets voor de uiteenlopende disciplines kan boeken. Zo kan het publiek voor bijna elk genre terecht in een van deze cultuurcentra in de Kempen.

Daarnaast zijn er ook voorstellingen ‘Te Gast’ die door huurders van onze zalen georganiseerd worden.

Tenslotte zijn we als cultuurcentrum ook buiten onze muren actief. Zo organiseren we sinds 2003 samen met vrijwilligers het Cultureel Ambassadeurschap. Jaarlijks organiseert een ander gehucht activiteiten om haar inwoners dichter bij elkaar te brengen en zichzelf in de culturele schijnwerpers te zetten. Daarnaast zijn er ook de projecten Gluren bij de Buren, waarin kunstenaars uit verschillende disciplines zich tonen in een andere gemeente dan die waar ze wonen, en Open Kunstatelierroute, waarbij beeldend kunstenaars hun atelier openstellen voor het publiek. Gluren bij de Buren en Open Kunstatelierroute worden afwisselend om de twee jaar georganiseerd.