Naar inhoud

België Bevrijd! wint Molse Cultuurprijs 2018

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
dinsdag 26 februari 2019

België Bevrijd! wint de Molse Cultuurprijs 2018 ter waarde van 500 euro. De Cultuurraad en het gemeentebestuur overhandigden de prijs tijdens de uitreiking die plaatsvond op 22 februari in Zaal ’t Getouw. Zowel activiteiten die in onze gemeente plaatsvonden als personen of groepen die op cultureel vlak iets bijzonders presteerden tussen 1 januari en 31 december 2018, kwamen in aanmerking voor de prijs.

Igor Geubbelmans nam – in naam van Harmonieorkest Mol-Rauw en alle partners – de prijs in ontvangst. Hij bedankte daarbij uitdrukkelijk alle medewerkers, zowel voor als achter de schermen. Op de 2e plaats eindigde ‘De kleine geheimen van Duimpje’ van de Academie voor Muziek en Woord. De top 3 werd vervolledigd door de culturele fundraising van Zaba Kina.

Harmonieorkest Mol-Rauw – Huldeconcert: België Bevrijd!

Dit concert bracht in het weekend van 10 en 11 november maar liefst 1.200 toeschouwers samen voor een unieke herdenking van 100 jaar Wapenstilstand. Het Harmonieorkest Mol-Rauw zorgde samen met het Mols Vocaal Collectief, LE Pipes&Drums en verteller-van-formaat Hubert Damen voor meerdere kippenvelmomenten. Scriptschrijver Joris Stesses zorgde voor een beklijvend verhaal, gebaseerd op historische feiten uit Mol en omgeving tijdens WO I, en regisseur Jef Verheyden creëerde een prachtig geheel.

Academie voor Muziek en Woord Mol-Balen-Dessel – ‘De kleine geheimen van Duimpje’

Met ‘De kleine geheimen van Duimpje’ organiseerde de Academie voor Muziek en Woord een prachtig, ontroerend totaalspektakel dat toneel, muziek en projectie verenigde in een mooie voorstelling. Het was een unieke ervaring voor de meer dan 150 deelnemers en organisatoren. Elke deelnemer heeft met zijn of haar eigen talenten mogen schitteren op het grote podium. Een niet te onderschatten boost voor de motivatie van al deze jonge kunstenaars (in wording).

Zaba Kina – Culturele fundraising: Grote Oor / Michael Van Peel / ‘Dis-Moi’

Zaba Kina zet zich in voor ontwikkelingssamenwerking in Congo. Geld inzamelen voor hun projecten doen ze op een niet voor de hand liggende manier: met straffe culturele activiteiten. In 2018 zetten ze zo ‘Dis-Moi’ (KVS) op het podium, een theatervoorstelling van twee jonge Vlaams-Afrikaanse actrices over hun zoektocht naar identiteit. Het Grote Oor konden ze overtuigen om hun voorstelling ‘Fronttaal’ nog eens te brengen. En met ‘Van Peel tot Evenaar’ koppelden ze Michael Van Peel aan de Vespa Club Kempen voor een rondrit én voorstelling.

Meer info: Cultuurcentrum ’t Getouw, 014 33 09 00, cultuurbalie@gemeentemol.be