Naar inhoud

Mol-in-Scène II wint Molse Cultuurprijs 2018

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
maandag 26 februari 2018

Mol-in-Scène II wint de Molse Cultuurprijs 2018 ter waarde van 500 euro. De Cultuurraad en het gemeentebestuur overhandigden de prijs tijdens de prijsuitreiking die plaatsvond op 23 februari in Zaal ’t Getouw. Zowel activiteiten die in onze gemeente plaatsvonden als personen of groepen die op cultureel vlak iets bijzonders presteerden tussen 1 januari en 31 december 2017, kwamen in aanmerking voor de prijs.

Qua aantal punten was het een ex aequo met One Way to Broadway. Maar volgens het reglement geven in zo’n geval de punten van de professionele jury de doorslag en die had meer punten toegekend aan Mol-in-Scène II.

Luc Sannen, productieleider van Mol-in-Scène II nam – in naam van regisseur Luc Stevens, het gemeentebestuur en alle medewerkers – met dank de bloemen in ontvangst, maar schonk de bij de prijs horende cheque van 500 euro aan ‘hun jonge opvolgers’ van de musical One Way to Broadway. Op de derde plaats eindigden de lichtstoeten met hun wagen voor Mol-in-Scène.

 

Molse Cultuurprijs

De Molse Cultuurprijs kan zowel gaan naar activiteiten die in onze gemeente plaatsvonden, als naar artiesten of organisatoren, individueel of in groep, die afkomstig zijn uit onze gemeente, hier wonen of actief zijn in het culturele leven. De prijs richt zich tot activiteiten en prestaties op vlak van (amateur)kunsten, erfgoed, toerisme of het socio-culturele en gemeenschapsvormende, die bijzonder waren omwille van de inzet, creativiteit, uitstraling, samenwerking, originaliteit, publieksbereik,…

 

Mol-in-Scène II

Met zestien voorstellingen, meer dan 400 deelnemers en 11.000 toeschouwers was de tweede editie van Mol-in-Scène een gigantisch succes. Heel wat talent werd ontdekt, vriendschappen gesmeed en traantjes weggepinkt. De verstrengeling van twee liefdesverhalen en twee Molse lichtstoeten leverde een ontroerend mooi spektakel op, met sterk acteerwerk, zang en dans, indrukwekkende decors en de bewonderenswaardige inzet van al die onzichtbare, helpende handen achter de schermen. Kortom: zestien oververdiende staande ovaties!

 

Aline Debie en Kaat Stas - One Way To Broadway

One Way To Broadway is een musical met teksten geschreven door Aline Debie en Kaat Stas (SJB-college) en muziek uit de Broadwaygeschiedenis. Aan het project werd enthousiast gewerkt door Molse jongeren tussen 12 en 20 jaar, van tien verschillende scholen. Zowel op als naast het podium was alles in handen van de jongeren – een prachtige prestatie! De musical trok in 2016 al drie gevulde zalen in ’t Getouw en werd in september 2017 in het Sint-Jan Berchmanscollege nog driemaal herhaald voor leerlingen en tweemaal voor het brede publiek.

 

Lichtstoet Rozenberg & Ginderbuiten - lichtwagen Mol-in-Scène

In het kader van Mol-in-Scène II werd – voor het eerst sinds vorige eeuw – een gezamenlijke lichtwagen gebouwd door de Lichtstoeten van Rozenberg en Ginderbuiten, meer bepaald door de wagenbouwers van Op &Top (Rozenberg) en de Fiksers (Ginderbuiten). Deze prachtige wagen opende niet alleen de beide Lichtstoeten, hij vormde ook de apotheose van de zestien voorstellingen van Mol-in-Scène II. Een historische samenwerking, uniek in de Molse geschiedenis!

Meer info: Cultuurcentrum ’t Getouw, 014 33 09 00, cultuurbalie@gemeentemol.be