Naar inhoud

Organiseer jij mee de unieke expo ‘Mol Kiest Kunst’? Schrijf nu in!

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
dinsdag 5 december 2017

Al een 20-tal kandidaten schreven zich in voor het project ‘Mol Kiest Kunst’ dat in januari van start gaat, maar er moeten er nog veel meer bij! Kunnen we jou ook overhalen om deel te nemen? Dankzij Mol Kiest Kunst krijg jij de kans om samen met een enthousiaste bende een tentoonstelling samen te stellen en vorm te geven. Bovendien maak je kennis met het reilen en zeilen achter de schermen van enkele vooraanstaande musea. We zoeken zowel kinderen (+8 jaar) als volwassenen. Laat deze unieke kans niet aan je neus voorbijgaan, schrijf voor 10 december in.

Zes Molse kunst- en cultuuraanbieders slaan voor het eerst de handen in elkaar om samen een tentoonstelling te organiseren op verschillende locaties in Mol. De invulling van deze tentoonstelling… die kies jij! Samen met anderen selecteer je uit de aangeboden collecties de kunstwerken die in de verschillende tentoonstellingsruimtes zullen pronken op de expositie ‘Mol Kiest Kunst’. Om deel te nemen, hoef je zeker geen kunstkenner of regelmatige tentoonstellingsbezoeker te zijn. We willen juist een heel diverse groep deelnemers samenstellen. Alleen zo kunnen we echt spreken over ‘Mol Kiest Kunst’

Tentoonstelling: 15 september tot 28 oktober

’t Kristallijn, het Jakob Smitsmuseum, Cultuurcentrum ’t Getouw, The Red Penguin, de Academie voor Beeldende Kunsten en het kunstenproject M.art van Jeugdhuis Tydeeh droomden al langer van een grote gezamenlijke tentoonstelling. Van 15 september tot en met 28 oktober 2018 is het eindelijk zo ver! Voor de invulling van de tentoonstelling doen we beroep op iedereen die in Mol woont of een band heeft met onze gemeente.

Traject

Het traject voor de deelnemers start in januari 2018. In enkele sessies maak je kennis met de tentoonstellingslocaties, ontdek je verschillende manieren om kunst te benaderen en ga je op ontdekking in de collecties waaruit de werken zullen worden gekozen. Uiteindelijk kies je je eigen favoriete werk(en) uit voor de tentoonstelling. Gedurende het traject maak je kennis met andere kunstliefhebbers, ontdek je enkele bijzondere collecties en werp je een blik achter de schermen van enkele vooraanstaande musea en kunstinstellingen. Het resultaat van je deelname kan je daarna bewonderen op de tentoonstelling en in een verzorgde bijhorende catalogus.

  • Januari: startbijeenkomst, kennismaking met de groep en bezoek aan de locaties waar de tentoonstelling zal doorgaan
  • Februari: workshop 1, Kijken naar kunst
  • Maart: workshop 2, Verhalen in kunst
  • April: uitstappen naar collectie(s)
  • Mei – juni: voorstelling collecties en kunstwerken kiezen in twee of drie sessies

Voorwaarden

We werken met een groep kinderen en een groep volwassenen. Voor de volwassenengroep ben je minstens 15 jaar oud en woon je in Mol of heb je een band met onze gemeente. Je kan je tussen januari en juni 2018 vrijmaken voor een zevental bijeenkomsten. Deze gaan vooral ’s avonds of in het weekend door (ongeveer één sessie per maand).

Voor de groep kinderen ben je tussen 8 en 14 jaar oud en woon je in Mol of heb je een band met onze gemeente. Je volgt een aangepast traject van een zevental bijeenkomsten tussen januari en juni 2018. De sessies voor kinderen zullen vrijwel altijd overdag doorgaan, op schoolvrije momenten (weekend, schoolvakantie of eventueel woensdagnamiddag).

Deelnemen?

Schrijf in vóór 10 december voor de groep volwassenen via www.gemeentemol.be > E-loket > Mol Kiest Kunst, inschrijving volwassenen (+15 jaar), of voor de groep kinderen via www.gemeentemol.be > E-loket > Mol Kiest Kunst, inschrijving kinderen (8 - 14 jaar). Als er te veel kandidaten zijn, selecteren we op basis van de motivatie en met het oog op een goede mix van deelnemers. We laten je voor 20 december weten of je kan deelnemen aan het traject.

Meer info: Cultuurcentrum ’t Getouw, 014 33 09 00, cultuurbalie@gemeentemol.be