Naar inhoud

Zin om mee een tentoonstelling te organiseren? Schrijf in voor Mol Kiest Kunst!

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
dinsdag 24 oktober 2017

Zes Molse kunst- en cultuuraanbieders slaan voor het eerst de handen in elkaar om samen een tentoonstelling te organiseren op verschillende locaties in Mol. De invulling van deze tentoonstelling… die kies jij! Samen met anderen kies je uit de aangeboden collecties de kunstwerken die in de verschillende tentoonstellingsruimtes zullen pronken tijdens de expositie ‘Mol Kiest Kunst’. Tijdens het traject krijg je de kans om kennis te maken met andere kunstliefhebbers en met het reilen en zeilen achter de schermen van enkele vooraanstaande musea en kunstinstellingen. We zoeken zowel kinderen (+8 jaar) als volwassenen. Schrijf in voor 10 december via www.gemeentemol.be > E-loket > Mol Kiest Kunst.

’t Kristallijn, het Jakob Smitsmuseum, Cultuurcentrum ’t Getouw, The Red Penguin, de Academie voor Beeldende Kunsten en het kunstenproject M.art van Jeugdhuis Tydeeh droomden al langer van een grote gezamenlijke tentoonstelling. Van 15 september tot en met 28 oktober 2018 is het eindelijk zo ver! Voor de invulling van de tentoonstelling doen we beroep op iedereen die in Mol woont of een band heeft met de gemeente. Om deel te nemen, hoef je zeker geen kunstkenner of regelmatige tentoonstellingsbezoeker te zijn. We willen immers juist een heel diverse groep deelnemers samenstellen. Alleen zo kunnen we echt spreken over ‘Mol Kiest Kunst’.

Traject

Het traject voor de deelnemers start in januari 2018. In enkele sessies maak je kennis met de tentoonstellingslocaties, ontdek je verschillende manieren om kunst te benaderen en ga je op ontdekking in de collecties waaruit de werken zullen worden gekozen. Uiteindelijk kies je je eigen favoriete werk(en) uit voor de tentoonstelling. Tijdens het traject krijg je de kans om kennis te maken met andere kunstliefhebbers, ontdek je enkele bijzondere collecties en krijg je een blik achter de schermen van enkele vooraanstaande musea en kunstinstellingen. Het resultaat van je deelname kan je daarna bewonderen tijdens de tentoonstelling en in een verzorgde bijhorende catalogus.

Voorwaarden

We werken met een groep kinderen en een groep volwassenen. Voor de volwassenen groep ben je minstens 15 jaar oud en woon je in Mol of heb je een band met onze gemeente. Je kan je tussen januari en juni 2018 vrijmaken voor een zevental bijeenkomsten. Deze gaan vooral ’s avonds of in het weekend door (ongeveer één sessie per maand).

Voor de groep kinderen ben je tussen 8 en 14 jaar oud en woon je in Mol of heb je een band met onze gemeente. Je volgt een aangepast traject van een zevental bijeenkomsten tussen januari en juni 2018. De sessies voor kinderen zullen vrijwel altijd overdag doorgaan, op schoolvrije momenten (weekend, schoolvakantie of eventueel woensdagnamiddag).

Geïnteresseerd?

Schrijf je vóór 10 december in voor de groep volwassenen of voor de groep kinderen: laat ons weten wie je bent en waarom je wil meedoen. Als er te veel kandidaten zijn, selecteren we op basis van de motivatie en met het oog op een goede mix van deelnemers. We laten je voor 20 december weten of je kan deelnemen aan het traject.

Meer info: Cultuurcentrum ’t Getouw, 014 33 09 00, cultuurbalie@gemeentemol.be