Naar inhoud

Tolken Vlaamse Gebarentaal tijdens ‘Mol-in-Scène II’ op vrijdag 6 oktober

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
vrijdag 8 september 2017

Om zoveel mogelijk mensen te laten meegenieten van het massaspektakel Mol-in-Scène II doet Cultuurcentrum ’t Getouw op vrijdag 6 oktober een beroep op twee tolken Vlaamse Gebarentaal. Deze tolken vertalen de voorstelling in gebarentaal zodat ook doven en slechthorenden het verhaal kunnen volgen. De voorstelling met tolken VGT start om 19 uur aan Schouwburg Rex (blauwe groep). Tickets reserveren voor deze specifieke voorstelling doe je aan de ticketbalie in Schouwburg Rex of via cultuurbalie@gemeentemol.be.

De tolken kregen vooraf het script, een voorlopige montage van de film en wonen een van de voorstellingen bij zodat ze zich goed kunnen voorbereiden. De tolken zijn niet aan hun proefstuk toe, zij tolkten eerder al tijdens massaspektakel ‘De Groote Rappel’ in Leopoldsburg. De reacties hierop waren heel positief.

 

Mol-in-Scène II

Mol-in-Scène II wordt een hedendaags massaspektakel rond onze vermaarde Molse Lichtstoeten, met als rode draad het verhaal van de jongeren Jens en Lise. Jens groeit op in een gezin dat het niet al te breed heeft. Hij raakt op het verkeerde pad met de bende van Leemans en komt in aanraking met het gerecht. Gelukkig biedt de Lichtstoet van Ginderbuiten voor hem een uitweg. Studente Lise droomt van een carrière als modeontwerpster. Maar haar vader – de voorzitter van Rozenberg Lichtstoet – is allerminst opgezet met de plannen van zijn dochter.

 

Vijf verschillende locaties

Op maar liefst vijf verschillende locaties in het Centrum krijg je een deel van het verhaal te zien. Regisseur Luc Stevens, meer dan 400 acteurs, zangers, dansers en figuranten en tientallen vrijwilligers achter de schermen, trekken alle registers open om je keer op keer te verbazen. Via een doorschuifsysteem krijg je eerst drie voorstellingen te zien in Zaal ’t Getouw, Rozenberg S.O. en Schouwburg Rex. Daarna maakt iedereen in kleine groepjes een geanimeerde wandeling langs de Nete, om te eindigen aan De Zwaan waar we samen de slotshow beleven.

 

Tickets

De voorstelling met tolken Vlaamse Gebarentaal start om 19 uur, startplaats Schouwburg Rex (blauwe groep). Tickets reserveren voor deze voorstelling doe je aan de ticketbalie in Schouwburg Rex of via cultuurbalie@gemeentemol.be. Wil je samen met anderen de voorstelling bekijken, koop dan voor iedereen een ticket van dezelfde kleur. De basisprijs bedraagt 22 euro, -16 jaar betaal je 17 euro. Je mag ook met vrijetijdscheques betalen.

Meer info: Cultuurcentrum ’t Getouw, 014 33 09 00, cultuurbalie@gemeentemol.be