Naar inhoud

Cultuurcentrum ’t Getouw start filmseizoen met nieuwe digitale projector

0709 cc t getouw filmseizoen projector

Bekijk ook

woensdag 9 september 2020

Vanaf 17 september kan je in Zaal ’t Getouw weer terecht voor je wekelijkse portie cinema op donderdagavond. De afgelopen maanden investeerde het cultuurcentrum bovendien in een nieuwe digitale filminstallatie. Zo kunnen we onze filmliefhebbers verwennen met de beste beeldkwaliteit en een nog ruimer filmaanbod. De wekelijkse film op donderdagavond wordt elke maand aangevuld met een familiefilm en een documentaire. Ontdek het programma op www.getouw.be.

Al sinds 2003 kan je in Cultuurcentrum ’t Getouw wekelijks terecht voor films uit alle hoeken van de wereld. Na de sluiting van cinema Rex in dat jaar nam het cultuurcentrum immers ook een filmaanbod op in zijn programma. Eerst gebeurde de projectie met een oude 35mm-projector uit de vroegere cinema. Nadat deze in onbruik raakte, moest het cultuurcentrum zich een tijdlang behelpen met projecties op dvd of bluray. Daar komt nu een einde aan, met de aankoop van een professionele dcp-projector. Deze zorgt voor een optimale beeldkwaliteit en geeft bovendien toegang tot een ruimer aanbod films, die ook sneller beschikbaar zullen zijn.

Wekelijkse filmavond op donderdag

Vanaf 17 september is donderdagavond opnieuw onze vaste filmavond. Vanaf oktober staat er bovendien maandelijks ook weer een familiefilm op het programma. De eerste maandagavond van de maand kan je dan weer terecht voor een spraakmakende documentaire. De filmvertoningen zullen doorgaan met respect voor de geldende coronamaatregelen. Zo is het dragen van een mondmasker in de zaal verplicht en garanderen we voldoende afstand tussen de verschillende publieksbubbels. We vragen ook om zoveel mogelijk vooraf je tickets te bestellen via onze website of aan de ticketbalie.

Voordelig naar de film met onze nieuwe beurtenkaart of het filmabonnement

De prijs voor een filmticketje in Zaal ’t Getouw is 6 euro. Jongeren onder de 23 jaar betalen slechts 3 euro. Met de nieuwe beurtenkaart kan je 6 keer naar de film voor 30 euro. Deze kaart is niet persoonsgebonden en blijft één jaar geldig. Voor echte filmfanaten hebben we ook een filmabonnement dat je een heel seizoen lang toegang geeft tot onze filmvertoningen. Het filmabonnement is wel persoonsgebonden en kost 60 euro. De filmkaarten en –abonnementen zijn te koop via onze website www.getouw.be of aan de ticketbalie in Schouwburg Rex, Smallestraat 2.

Weetje: Filmtickets en Getouwcheques die vervielen tussen 13 maart en 15 september zijn verlengd tot 24 december 2020.

Meer info: Cultuurcentrum ’t Getouw, cultuurbalie@gemeentemol.be, 014 33 09 00, www.getouw.be