Naar inhoud

Verenigingen voor repetities aan verlaagd tarief welkom in Zaal ’t Getouw

P5190006
vrijdag 4 september 2020

Om verenigingen in deze uitdagende coronatijden te ondersteunen, verlaagt Cultuurcentrum ’t Getouw fors de tarieven voor het gebruik van Zaal ’t Getouw. De tariefverlaging geldt uitsluitend voor repetities en alle overige activiteiten zonder live publiek.

In plaats van het gebruikelijke tarief van gemiddeld 125 euro betalen verenigingen nog maar 20 euro per dagdeel. Dit is dus maar 1/8ste van de huurprijs buiten coronatijden. Met dit aanbod benadrukken we de rol van Zaal ’t Getouw als Verenigingenhuis. Voor Schouwburg Rex blijven we de gebruikelijke tarieven hanteren.

Voor welke verenigingen?

De verlaagde tarieven gelden tot en met eind oktober 2020 voor alle verenigingen uit Mol, Balen, Dessel, Retie en Meerhout die aangesloten zijn bij een gemeentelijke adviesraad. Na deze periode volgen een evaluatie en al dan niet een beslissing tot verlenging, onder andere afhankelijk van de coronarichtlijnen voor de cultuursector op dat moment. Uiteraard moeten alle activiteiten - ook al zijn ze zonder publiek - conform de coronarichtlijnen georganiseerd worden. Het cultuurcentrum verschaft hiervoor graag de nodige informatie.

Alleen zonder publiek

Op dit moment stelt Cultuurcentrum ’t Getouw zijn infrastructuur uitsluitend ter beschikking voor activiteiten zonder publiek. We wensen eerst zelf de nodige ervaring te vergaren om coronaproof eigen voorstellingen te organiseren. Vervolgens kunnen we deze expertise gebruiken voor een veilige organisatie van voorstellingen door derden. Het exacte moment waarop dit opnieuw mogelijk wordt, weten we op dit moment nog niet.

Wanneer zaal gebruiken?

Cultuurcentrum ’t Getouw stelt de zaal – als deze nog beschikbaar is uiteraard - ter beschikking op volgende momenten:

  • Van maandag tot vrijdag van 9 tot 22 uur
  • Zaterdag van 10 tot 16 uur

Verenigingen met interesse in dit unieke aanbod, contacteren zo snel mogelijk het cultuurcentrum.

Meer info: Cultuurcentrum ’t Getouw, 014 33 08 94, huurcultuur@gemeentemol.be, www.getouw.be