Naar inhoud

‘Vlaanderen Feest!’ coronaproof ook in onze gemeente ter gelegenheid van 11 juli

vrijdag 26 juni 2020

Met een gevarieerd en gratis activiteitenprogramma vieren we het Feest van de Vlaamse Gemeenschap. Het programma start al op 4 juli met de fietstocht ‘Mol Om Kunst’ en de expo van Kunstkring Pigminti. Tijdens het weekend van 10 en 11 juli vullen de openluchtfilm Cleo en een beiaardconcert met Luc Rombouts het programma aan. Raadpleeg het programma op www.gemeentemol.be. Alle activiteiten zijn coronaproof en worden strikt volgens de richtlijnen georganiseerd.

Zaterdag 4 en zondag 5 juli én zaterdag 11 en zondag 12 juli

  • Fietstocht Mol Om Kunst – Kunstatelierroute 2020

Een aantrekkelijke en kunstzinnige fietstocht van 40 kilometer langs ateliers/woningen van de deelnemende kunstenaars. Je kan de trip in verschillende etappes onderverdelen. Je kan eender waar beginnen en waar dan ook later de fietstocht verderzetten. Door corona is een bezoek aan de ateliers niet mogelijk. De Kunstenaars plaatsen één of meerdere kunstwerken in hun voortuin, achtertuin of voor het raam. Het Mols Poëzieatelier zorgt op een aantal locaties voor een aansprekend gedicht.

Startpunt: De tentoonstelling van kunstkring Pigminti in de exporuimte van ’t Getouw is het ideale startpunt voor je persoonlijke Mol Om Kunst-route. De routebeschrijving is verkrijgbaar in de exporuime van ’t Getouw, aan de balie van dienst toerisme, de balies van ’t Getouw, Ten Hove en in ecocentrum De Goren.

Zaterdag 4 tot en met zondag 12 juli

  • Expo kunstkring Pigminti – exporuimte ’t Getouw, Molenhoekstraat 2

De schildersgroep Pigminti stelt tentoon.

Wanneer: maandag tot en met vrijdag van 9 tot 16 uur, zaterdag en zondag van 13 tot 18 uur

Vrijdag 10 juli

  • 22 uur - Openluchtfilm Cleo – De Zwaan, Markt 28 (reserveren verplicht!)

Op de binnenkoer van De Zwaan geniet je van de film ‘Cleo’. De 17-jarige Cleo (Anna Franziska Jäger) blijft alleen achter nadat haar beide ouders omkomen bij een auto-ongeval. Haar oma doet haar uiterste best om haar twee kleinkinderen een stabiele thuissituatie te bieden, maar de rebelse tiener vlucht liever in het Brusselse nachtleven. Dankzij de platencollectie van haar vader herontdekt Cleo hun gedeelde liefde voor Rachmaninov. Maar op een nacht ontmoet ze Leos (Roy Aernouts): ouder, mysterieus en intrigerend.

Let op! Omwille van corona is de capaciteit beperkt en is reserveren verplicht!

Zaterdag 11 juli

  • 17 uur - Eucharistieviering met om 18.30 uur aansluitend een lezing – park Moldersbok (bij regen wordt uitgeweken naar de Sint-Pieter en Pauwelkerk)

Aansluitend op de eucharistieviering geeft Greet van Tiggelen een uiteenzetting rond het belang van cultuureducatie. Kleinkunstenaar Jerom Boons zorgt voor de muzikale omkadering.

  • 20 uur – Beiaardconcert met Luc Rombouts

Luc Rombouts studeerde af aan de Koninklijke Beiaardschool in Mechelen in 1987. Hij is stadsbeiaardier van Tienen, universiteitsbeiaardier van Leuven en beiaardier van de Abdij van Park. Luc trad op in verschillende Europese landen, in de VS en in Canada. Hij schreef meerdere boeken, o.a. de omvangrijke beiaardgeschiedenis ‘Zingend Brons’ werd meermaals bekroond. Hij lag aan de basis van de nieuwe beiaarden in het Groot Begijnhof (2009) en de Abdij van Park (2018) in Leuven. In 2016 promoveerde Luc tot doctor in de Muziek aan de Universiteit Utrecht met een dissertatie over de oorsprong van de beiaard en in 2017 ontving Luc de Jhr. Jacob van Eyck Oeuvreprijs van de Utrechtse Klokkenluiders Gilde omwille van zijn verdiensten voor de beiaardcultuur.

Het concert op deze feestdag bevat beiaardmuziek op Oud-Vlaamse volksliederen, kleinkunstliederen met een grote K en liedjes van Clouseau, Yevgueni en Raymond van het Groenewoud over Vlaamse meisjes.

Meer info: cultuurdienst, 014 33 09 00, cultuurdienst@gemeentemol.be, www.gemeentemol.be