Naar inhoud

Zoek je een rustige studieplek? Gemeentebestuur biedt mogelijke oplossingen

studieplekken
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
vrijdag 24 mei 2019

Is er thuis te veel afleiding om je te concentreren op je boeken? Maken je huisgenoten te veel lawaai zodat studeren onmogelijk wordt? Dan bieden de jeugddienst, het oud gemeentehuis, Station M, de bibliotheek, Cultuurcentrum ’t Getouw en ecocentrum De Goren mogelijk een oplossing. Ze voorzien allemaal rustige studieplekken – binnen of in openlucht - waar je je volop kan focussen op je leerstof. Wij wensen je alvast veel succes met je examens!

De jeugddienst (Markt 28) stelt haar polyvalente ruimte op het gelijkvloers ter beschikking vanaf maandag 27 mei tot en met vrijdag 28 juni op volgende tijdstippen:

 • Maandag: van 9 tot 17 uur, uitgezonderd 10 juni
 • Dinsdag: van 9 tot 12 uur, uitgezonderd 4 juni
 • Woensdag: van 9 tot 16 uur
 • Donderdag: van 9 tot 16 uur, uitgezonderd 30 mei
 • Vrijdag: van 9 tot 17 uur, uitgezonderd 31 mei

Er is een klein keukentje aanwezig met een waterkoker en een koffiezet. Wifi is beschikbaar. Best informeer je vooraf of er nog plaats is.

 

> Bibliotheek

Speciaal voor studenten opent de bibliotheek (Molenhoekstraat 2) van maandag tot en met vrijdag al om 8.30 uur. Buiten de gewone openingsuren is de bibliotheek niet open voor andere bezoekers. Je kan dan ook niets uitlenen, niets inleveren (tenzij via het inleverluik), geen kranten lezen, geen internet gebruiken,… Naast twee afzonderlijke studieruimtes op de eerste verdieping mogen studenten ook gebruikmaken van de vrije zitplaatsen doorheen de bibliotheek op het gelijkvloers en op de eerste verdieping in de leeszaal.

 

Wifi is beschikbaar. Aanmelden is niet nodig. Er is een koffieautomaat waar je voor 0.50 euro een warm drankje kan nemen (koffie, chocomelk, soep, thee). De bibliotheek is gesloten op donderdag 30 en vrijdag 31 mei, dinsdag 4 juni en maandag 10 juni.

 

> Foyer Schouwburg Rex

Ook Cultuurcentrum ’t Getouw biedt blokkende studenten vanaf dinsdag 28 mei tot en met vrijdag 28 juni graag een studieplek aan in de RElaX, de foyer in Schouwburg Rex (Smallestraat 2). Je bent er welkom van dinsdag tot en met zaterdag van 9.30 tot 12.30 uur. Er is Wifi beschikbaar. Meld je bij de balieverantwoordelijke alvorens een plaatsje te zoeken in de foyer. De foyer is gesloten op donderdag 30 mei, vrijdag 31 mei, zaterdag 1 juni en van 12 tot en met 19 juni.

 

> Ecocentrum De Goren

Ecocentrum De Goren (Postelsesteenweg 71) biedt zowel binnen als buiten studieplekken aan. Best informeer je vooraf of er plaats is, zo maak je de verplaatsing niet voor niks. Bij aankomst meld je je aan aan de balie. Medewerkers tonen je dan de vrije plaatsen. De Lijn voorziet een regelmatige busverbinding met het ecocentrum dankzij de Centrum Express. Raadpleeg de dienstregeling via www.delijn.be.

 • Binnen
  • o Het aantal plaatsen is afhankelijk van de bezetting door vergaderingen.
  • o Enkel tijdens de openingsuren (maandag tot en met vrijdag: 8.30 – 16.30 uur, zaterdag, zondag, feest- en brugdagen: 10 – 14 uur).
  • o Wifi is beschikbaar.
 • Buiten in een groene, rustgevende omgeving
  • o Een 20-tal plaatsen beschikbaar, waarvan een deel overdekt.
  • o Steeds toegankelijk.

 

Station M

Wees welkom in Station M (Voogdijstraat 9) om te studeren, georganiseerd door jeugdhuis Tydeeh. Je kan ter terecht van maandag tot en met vrijdag van 10 tot 18 uur. In het weekend kan je de sleutel vragen bij Jan of Elien van Tydeeh, Rivierstraat 8. Zet koffie of thee voor 1 euro, speel een spelletje pingpong of lees, hang, lig in onze zetels.

 

Oud gemeentehuis/dienst toerisme

Vanaf 27 mei kan je tijdens de openingsuren van de dienst toerisme (Markt 1a) ook terecht in het oud gemeentehuis, 1ste verdieping. Wifi is beschikbaar. Best informeer je vooraf of er nog plaats is, want er zijn slechts vier plaatsen. Raadpleeg de openingsuren op www.gemeentemol.be.

 

 

Meer info:

> jeugddienst, 014 33 05 30, jeugddienst@gemeentemol.be

> bibliotheek, 014 33 07 64, bibliotheek@gemeentemol.be

> Cultuurcentrum ’t Getouw, 014 33 09 00, cultuurbalie@gemeentemol.be

> ecocentrum De Goren, 014 81 66 07, info@ecocentrum.be

> dienst toerisme, 014 33 07 85, toerisme@gemeentemol.be

> jeugdhuis Tydeeh, 014 32 12 83, info@tydeeh.be