Naar inhoud

Gluren bij de Buren: gratis optredens in de gezellige sfeer van een huiskamer

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
dinsdag 23 april 2019

Tijdens Gluren bij de Buren geniet je van vrijdag 24 mei tot en met zondag 2 juni van optredens in de intieme sfeer van een huiskamer. Gluren bij de Buren is een initiatief van de cultuurdiensten van Arendonk, Dessel, Geel, Laakdal, Lommel, Mol en Retie. Artiesten uit deze regio spelen in een huiskamer in één van hun buurgemeentes. Zo willen we hen een podium bieden buiten hun vertrouwde gemeentegrenzen en moedigen we het publiek aan om kennis te maken met het talent uit hun buurgemeentes. Wil je één of meerdere optredens bijwonen? Schrijf in via www.glurenbijdeburenhuiskamerfestival.be.

Optredens in onze gemeente

 

> MON

MON is een 5-koppige coverband afkomstig van Weelde die vooral rock covers brengt. Hun repertoire gaat van The Beatles, Pretenders, Queens of the Stone Age tot Buffalo Tom.

Vrijdag 24 mei om 20 uur

 

> Cantamare

Cantamare brengt meerstemmige a capella zang, de stem in haar zuiverste vorm. Het ensemble zorgt voor een gevarieerd repertoire: van gedragen melodieën, vlotte deuntjes, licht klassiek en jazz tot evergreens, oude volksliedjes en moderne hits. Zelfs in het Spaans, Zweeds, een Afrikaans dialect of ‘taal-loos’ voelen deze vier dames zich vocaal helemaal top.

Zaterdag 25 mei om 14 uur

 

> Cup of Joe

Cup of Joe brengt een heerlijke mix van bekende pop- en rocksongs, ideaal voor een heerlijke avond vol coversongs. Altijd ambiance met een akoestisch-elektrisch tintje!

Zaterdag 25 mei om 20 uur

 

> Fendt Fieldworks

Fendt Fieldworks brengt een fijnbesnaarde melange van rockcovers en past de songs daarbij een verrassend akoestisch jasje aan. Wie zich verwacht aan met eikenhout opgewarmd kampvuurgetokkel, komt bedrogen uit. Fendt Fieldworks staat voor een kamerbrede nummerkeuze, soms akelig dicht bij het origineel, dan weer in heel eigenwijze bewerking. De decibels gaan weliswaar omlaag, maar het blijft punchy en energiek. Hand- en maatwerk, geleverd door vijf doorwinterde muzikanten, dat perfect in de woonkamer past.

Zondag 26 mei om 15 uur

 

> Henk en Monique Tiebosch

Henk Tiebosch speelt samen met zijn vrouw muziek op accordeon. Zij worden hierbij vergezeld door verrassende muzikale gasten. Op het programma staat volksmuziek van Argentinië tot Zweden!

Maandag 27 mei om 14 uur

 

> La Fête Folie

La Fête Folie… Vrij vertaald: ‘het feest van de gekken’. En ‘gek zijn ze’, zij die enkel gewapend met drie stemmen, een akoestische gitaar, wat percussie en een basgitaar op het podium kruipen. En toch slagen deze vier muzikanten er in om elk feestje naar hun hand te zetten!

‘What you see is what you get’ dat is hun leuze!

Woensdag 29 mei om 20.30 uur

 

> Bluewire

Bluewire bedient zich met mate van virtuoos instrumentaal snarengeweld, maar verkiest een overwegend vocaal repertoire. Naast naarstig fiddle, gitaar- en mandolinelabeur draait een flink deel van elke set rond de stem van Katrine Druyts, die met evenveel gemak een Billie Holiday blues croont, als een Kurt Weill vertolkt of een Mexicaans drinklied bralt. De stemmen van de boys refereren soms aan de brother duets uit de fifties, en met Lej’s tenor en de raspende basstem van violist Jef klinkt een gospel of een close harmony kwartet … zoals we dachten dat het moest klinken.

Donderdag 30 mei om 20 uur

 

Volgende Molse artiesten kan je aan het werk zien in één van onze buurgemeentes:

 • Skratt: zondag 2 juni om 15 uur in Retie
 • Tequila Sunset: woensdag 29 mei om 20.30 uur in Geel
 • Arno Tablo: zondag 2 juni om 14.30 uur in Laakdal
 • Decolores: vrijdag 24 mei om 14 uur in Lommel
 • Maple Street: zaterdag 1 juni om 20 uur in Arendonk
 • GosH!: zaterdag 25 mei om 19.30 uur in Geel
 • Louis B Burrows: zaterdag 25 mei om 18 uur in Geel en woensdag 29 mei om 20.30 uur in Lommel
 • Benny’s Jazzquartet: vrijdag 24 mei om 19.30 uur in Geel
 • Lieven Van Vaerenbergh: zaterdag 25 mei om 20 uur in Arendonk
 • Wivine & Lieven: woensdag 29 mei om 20 uur in Lommel
 • Negative Nancy & The Moodswings: woensdag 29 mei om 20 uur in Retie (Afgelast: donderdag 30 mei om 16 uur in Lommel )
 • Opgeweckt: woensdag 29 mei om 20 uur in Arendonk

 

Inschrijven voor optredens

Inschrijven voor een optreden kan via de website www.glurenbijdeburenhuiskamerfestival.be. Je krijgt dan tickets met het juiste adres toegestuurd. Alle optredens zijn gratis, maar om je appreciatie aan de artiesten te tonen, mag je een vrije gift doen. De gastgezinnen zorgen voor een leuk ontvangst.

Meer info en inschrijvingen: Cultuurcentrum ‘t Getouw, 014 33 09 00, cultuurbalie@gemeentemol.be