Naar inhoud

Wie verdient volgens jou de Molse Cultuurprijs of de Culturele Carrièreprijs

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
vrijdag 24 januari 2020

Nog tot en met 16 februari kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriet voor de ‘Molse Cultuurprijs 2019’ én voor de ‘Culturele carrièreprijs’. Tal van Mollenaren en verenigingen hebben zich het afgelopen jaar ingezet voor het culturele leven in onze gemeente. Maar wie van de genomineerden de prijzen in de wacht sleept, dat bepaal jij!

Beide cultuurprijzen kunnen gaan naar artiesten of organisatoren, individueel of in groep, die afkomstig zijn van Mol, hier wonen of actief zijn in het culturele leven, en iets bijzonders presteerden op cultureel vlak. De prijzen richten zich tot cultuur in de brede zin: zowel (amateur)kunsten, erfgoed, toerisme als socio-culturele of gemeenschapsvormende initiatieven komen in aanmerking.

Iedereen kon in december 2019 zijn of haar kandidatu(u)r(en) indienen. Daarna nomineerde de jury volgende activiteiten en organisatoren:

Genomineerden Molse Cultuurprijs 2019 (500 euro)

Deze prijs beloont één van de vele culturele activiteiten die in onze gemeente plaatsvonden tussen 1 januari en 31 december 2019 of één van de personen of groepen die zich in het afgelopen jaar lieten opmerken op cultureel vlak. Hun bijzondere karakter kan op veel vlakken liggen: de inzet, creativiteit, uitstraling, samenwerking, originaliteit, publieksbereik,…

 1. Dries Majewski en Gil Geerings: opzoekingen en geschiedenis van WOII in Mol en de onmiddellijke omgeving
 2. Tentoonstelling Oog in Oog: Jakob Smitsmuseum
 3. Reveil: Feestcomité tRAUWfeest
 4. Tractor Kerstrun: Landelijke Gilde Mol-Millegem
 5. Molse Metten: vzw Mol-Metten Centrum Bruist
 6. Mol’s got talent V: Tamusement vzw
 7. Zigeunerfjeste IV: vzw Den Trekhaak
 8. 100 jaar School Ezaart: Mozawiek
 9. Kerstmis in de Bossen: KWB Millegem
 10. Kaas- en streekproductenmarkt Postel: KVVV Mol

Genomineerden Culturele Carrièreprijs (1.000 euro)

Deze prijs kan gaan naar een persoon of groep die zich gedurende een langere periode uitzonderlijk verdienstelijk heeft gemaakt op cultureel vlak, in of voor Mol. De prijs beloont een mooie culturele carrière in de schijnwerpers of achter de schermen op vlak van kunsten, erfgoed, toerisme of op socio-cultureel vlak.

 1. Mil Kinnaer
 2. Fernand Van Gompel
 3. Frans Van Deursen
 4. Sandra Van Hoof
 5. Frans Vandenbergh

Meer informatie over de genomineerden vind je hier.

Stemmen

Geef 5, 3 of 1 punt aan de drie genomineerden die jij het meest bijzonder vond en bepaal mee de uitslag. Stemmen kan online via:

Of ga langs tijdens de openingsuren van de ticketbalie in Schouwburg Rex (Smallestraat 2), de bibliotheek of de informatie- en onthaalbalie in ’t Getouw (Molenhoekstraat 2), en vul ter plaatse een stemformulier in.

Uitreiking Molse Cultuurprijs en Culturele Carrièreprijs

De Cultuurraad en het gemeentebestuur reiken op vrijdag 21 februari de prijzen uit. Iedereen is welkom vanaf 20.30 uur in Zaal ’t Getouw, Molenhoekstraat 2. De toegang is gratis. Na een korte voorstelling van de genomineerden, kan je (nog eens) stemmen op je favorieten. Terwijl de jury de stemmen telt, trakteren we je op een drankje en een optreden van accordeongroep Decolores.

Meer info: Cultuurcentrum ’t Getouw, 014 33 09 00, cultuurdienst@gemeentemol.be