Naar inhoud

Cellist Han Bin Yoon vervangt pianist Vitaly Pisarenko tijdens aperitiefconcert

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
woensdag 11 september 2019

Pianist Vitaly Pisarenko moet wegens een grote internationale opdracht verstek geven voor het aperitiefconcert van 22 maart in onze RElaX. In cellist Han Bin Yoon vonden we een waardige vervanger. Hij zal samen met Henry Kramer op piano een aangepast programma brengen met werk van Beethoven, Scriabin en Rachmaninov. 

Natuurlijk verandert hiermee ook het concept van het initieel als quatre mains-concert aangekondigde programma. Bezoekers die al tickets kochten, geven we daarom de kans om hun kaarten te laten terugbetalen. Alle ticketkopers ontvangen hierover nog een bericht.

Het aangepaste programma ziet eruit als volgt:
Ludwig van Beethoven – Sonate nr. 30 in E Major, Opus 109 uit 1820 – Sonate nr. 30 is de eerste van drie grote sonates die Beethoven schreef.
Alexander Scriabin – Sonate nr. 5 Opus 53 uit 1907 – Dit is de eerste sonate die in één beweging werd geschreven.
Sergei Rachmaninov – Sonata voor cello en piano in G minor, Opus 19 uit 1901 – Deze sonate wordt haast unisono beschouwd als een van de belangrijkste cellowerken van de vorige eeuw. Opvallend in deze cellosonate is vooral de complexe pianopartij die een traditionele eenvoudige begeleiding ver overstijgt.