Naar inhoud

Film à la carte

Aangezien het filmaanbod vandaag erg groot is, kan je à la carte films kiezen.

Wij zorgen voor de reservatie van film en zaal. In principe kan je alle films die in België verdeeld worden, aanvragen voor een schoolvertoning. Inspiratie vind je op Lessen in het Donker en Jekino. Onze zaal is uitgerust voor vertoning op 35mm of dvd/Blu-ray.

Zoek je een titel rond een bepaald thema, neem dan even contact op, wel helpen je graag verder. Een aantal films beschikken over specifieke lesmappen of workshops. Data en uren zijn af te spreken. De prijs voor een vertoning van een film hangt af van het aantal toeschouwers, de prijzen van de verdelers, of de film op 35mm of op dvd wordt vertoond, …

Voor meer info neem je best contact op met sabine.vanbaelen@gemeentemol.be

FOCUS FRANSE FILM

Voor de reeks Focus Franse Film selecteert Lessen in het Donker per schooljaar een frisse selectie van zes Franstalige films waarbij een lesmap beschikbaar is inclusief een Franstalige fiche voor gebruik in de lessen Frans (i.s.m. ProFFF vzw). Hier vind je een overzicht van de volledige reeks.

FILMEDUCATIE

INgeBEELD is een actief lessenpakket dat leerlingen helpt zich te ontplooien tot kritische en bewuste kijkers die vlot met audiovisuele media omgaan. Het pakket bestaat uit een didactische doos waarin beeldmateriaal centraal staat. INgeBEELD vertrekt vanuit de huidige ontwikkelingsdoelen en eindtermen.  We lenen graag de filmdozen INgeBEELD gratis uit aan je klas.

INgeBEELD2  (8 tot 14 jaar)

INgeBEELD2 focust op de audiovisuele taal (beweging, kader, licht, montage en geluid) los van het verhaal of de context. Leerlingen leren hoe ze filmtaal kunnen ontcijferen zodat ze ermee kunnen spelen of ze omgooien... Met het materiaal (dvd met zes kortfilms, foto’s en drie boeken) kan je gemakkelijk dankzij duidelijke activiteiten, opdrachten en uitdagingen gemakkelijk actief aan de slag.

INgeBEELD3  (14+)

INgeBEELD 3 is enkel online te raadplegen: www.ingebeeld.be.