Axl Peleman en Charel Cambré

Jeugdhelden - Sound & Vision

  • vrijdag 8 oktober 2021om20.15 uur

Als kind kijk je naar bepaalde mensen op. Mensen die je inspireren, die je ervan doen dromen om iets te worden en over wie je later met recht en rede kunt zeggen dat ze je voor een belangrijk deel gevormd hebben. Rolmodellen. Jeugdhelden.

Axl Peleman adoreerde de personages van ‘Star Wars’, was verliefd op Joan Jett en Olivia Newton-John, had een poster van Mandela op zijn slaapkamer en liet zijn haar uitdunnen en blonderen tot hij exact hetzelfde kapsel had als Sting. Hij dweepte met The Beatles en Elvis Costello, gaf zich over aan fantasieën als stond hij naast Bob Geldof op het ‘Live Aid’-podium en kreeg een krop in zijn keel toen hij de vinger van E.T. felrood zag opgloeien.

Jeugdhelden wil een zeer persoonlijk maar tegelijk universeel eerbetoon zijn aan al die mensen die levenslang op een voetstuk thuishoren. Axl Peleman gaat de hort op met striptekenaar Charel Cambré voor wat een bijzonder mooie en spannende combinatie belooft te worden. Charel tekent wat Axl vertelt, speelt en zingt. En Axl vertelt, speelt en zingt wat Charel tekent…

Locatie

Schouwburg Rex
Smallestraat 2 , 2400 Mol