• vrijdag 10 december 2021om20.15 uur

Om deze voorstelling bij te wonen, heb je een geldig Covid Safe Ticket nodig. Meer info over onze coronamaatregelen vind je hier.

Denk aan Frank Sinatra, Nat King Cole, Ella Fitzgerald, Louis Armstrong, Sarah Vaughan,... en een van de eerste woorden die je te binnen schieten, is wellicht ‘swing’. Het waren legendarische artiesten die hun stem tot een krachtig instrument verhieven, zich niet louter lieten begeleiden door hun band, maar er mee in dialoog traden. En die op die manier mee het ‘Great American Songbook’ de geschiedenis in zongen.

Zangeres Tutu Puoane gaat aan de slag met het repertoire van deze grote crooners, in samenwerking met Rebirth::Collective, een achtkoppig jazzorkest (vijf blazers, piano, contrabas en drums) dat de klank van een full big band combineert met de beweeglijkheid van een kleiner ensemble. Eigen arrangementen van bekende croonerhits, en Tutu’s fantastische stem en Afrikaanse muzikale achtergrond zorgen voor een unieke en eigentijdse kijk op de vocale en big band-traditie van weleer én voor vuurwerk op het podium. Stil blijven zitten wordt wellicht onmogelijk.

Met: Tutu Puoane (zang), Jo Hermans (trompet), Dree Peremans (trombone), Bruno Vansina (altsax), Wietse Meys (tenorsax), Joppe Bestevaar (baritonsax), Ewout Pierreux (piano), Jos Machtel (contrabas) en Matthias De Waele (drums)

Locatie

Schouwburg Rex
Smallestraat 2 , 2400 Mol