• vrijdag 29 oktober 2021om20.15 uur

KLARO! combineert de lyriek van de Europese klassieke muziek en folklore met de ritmische kracht van de Amerikaanse jazz en de harmonische verfijning van de hedendaagse muziek. De muzikale boog strekt zich uit van krachtige, levendige grooves tot poëtische ballads en explosieve swing. In welk genre de muzikanten van KLARO! zich ook bewegen, hun muziek is altijd vol passie, nieuwsgierigheid en levenslust.

Lezers van het Amerikaanse jazztijdschrift Downbeat hebben de uitzonderlijke muzikante Karolina Strassmayer herhaaldelijk verkozen tot een van de vijf beste altsaxofonisten ter wereld. Ze heeft een uitstekende reputatie opgebouwd in de New Yorkse jazzscene en is sinds 2004 de eerste vrouw in de meervoudig Grammy-winnende WDR Big Band Cologne.

Doug Ramsey schrijft: "een van de interessantste altsaxofonisten van haar generatie, Strassmayer heeft geabsorbeerd, geïnternaliseerd en gepersonaliseerd wat John Coltrane aan de jazz heeft gegeven en roept hem vaak op puur op de kracht van haar toon en stembuiging."

Drori Mondlak is een van de meest vooraanstaande jazzdrummers en bandleiders. Zijn eclectische werk gedurende meer dan twintig jaar in New York heeft Mondlak samengebracht met grootheden uit de jazz zoals Frank Foster, Joe Williams, Chris Potter en Ernestine Anderson. Mondlak heeft ook zijn intrede gedaan in de Europese jazzscene door te spelen met Lee Konitz, Sonny Fortune, Barbara Dennerlein, David Friedman, Lynne Arriale en Nicolas Simion. 

"Een drummer van extreme subtiliteit en melodisch raffinement die me doet denken aan Roy Haynes op zijn beste momenten." - Arnaldo Desouterio.  

 "De precisie, snelheid en gereserveerde kracht van Mondlak's drumwerk doen denken aan Joe Morello in zijn beginjaren bij Dave Brubeck". Doug Ramsey

De Nederlandse pianist Hans Vroomans is niet alleen lid van het Grammy-winnende Metropole Orkest, maar ook een veelgevraagd begeleider, onlangs nog bij Al Jarreau, Ivan Lins en John Scofield. Hij zit ook op de faculteit van het Conservatorium van Amsterdam en geeft wereldwijd workshops en masterclasses. 

Aram Kersbergen studeerde aan het Rotterdams Conservatorium. Hij geeft les aan het conservatorium van Zwolle. Hij werkt al 20 jaar met het Metropole Orkest in Nederland. 

Samen presenteren de vier onstuitbare klankschilders de nieuwe composities en improvisaties van Strassmayer, steeds gekenmerkt door lyrische schoonheid, bijna telepathische communicatie en ritmische drive.

Met: Karolina Strassmayer (altsaxofoon), Drori Mondlak (drums), Hans Vroomans (piano) en Aram Kersbergen (contrabas)

Meer info

www.klaromusic.com

Locatie

RElaX (Foyer Schouwburg Rex)
Smallestraat 2 , 2400 Mol