• donderdag 26 mei 2022om20 uur

De vijftienjarige Chiara lijkt een typisch tienerleventje te leiden in het zuiden van Italië: ze hangt rond met vriendinnen, plaagt haar oudere zus, is verknocht aan haar smartphone en rookt stiekem haar eerste sigaretjes. Wanneer op een avond de auto van haar vader ontploft, voelt ze dat er meer aan de hand is dan de uitleg die ze hierover krijgt. Chiara gaat zelf op onderzoek uit en ontdekt dat haar perfecte papa een dubbelleven leidt. Het plaatst haar voor een hartverscheurende en onomkeerbare keuze.

Regisseur Jonas Carpignano – de poulain van grootmeester Martin Scorsese – maakt met A Chiara het slotstuk van zijn trilogie over de verpauperde Zuid-Italiaanse regio Calabrië. Na zijn eerdere portretten over vluchtelingen en Roma-zigeuners, richt hij nu zijn camera op de lokale maffia. De film is een indrukwekkend portret en een originele kijk op het maffiagenre door de ogen van een vijftienjarig meisje.

Met: Swamy Rotolo, Claudio Rotolo, Rosa Caccamo

Meer info

Beurtenkaart (5 films + 1 gratis)
Met de beurtenkaart kan je zes keer naar de film voor 30 euro.
De beurtenkaart is niet persoonsgebonden en blijft geldig tot één jaar na aankoop.
Koop hier een beurtenkaart.

Filmabonnement
Een filmabonnement kost 60 euro en geeft je tot het einde van dit seizoen toegang tot onze reguliere filmvertoningen. Koop hier een filmabonnement.

Locatie

Zaal 't Getouw
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol

Video