Vele Hemels Boven de Zevende

  • donderdag 3 februari 2022om13.30 uur

Eva staat altijd klaar om de wereld te redden. Ze is een rots in de branding voor haar puberende nichtje Lou, haar ruziënde ouders en haar dolverliefde zus Elsie. Ze is kampioen in geven, behalve aan zichzelf. Want achter haar brede glimlach en overdosis begrip, groeit een knagende eenzaamheid. 

Een bestseller verfilmen houdt altijd een groot risico in, maar bij Vele Hemels Boven de Zevende is dit wonderwel geslaagd. Griet Op de Beeck schreef dan ook zelf het scenario voor de film en slaagde erin om samen met regisseur Jan Matthys (In Vlaamse Velden, Katarakt) het doorleefde gevoel van eenzaamheid op het grote scherm over te brengen. Een oprechte film over obstakels die onoverkomelijk worden en hoe het leven tegelijk belachelijk mooi en toch ook ondragelijk moeilijk kan zijn. Onvoorwaardelijk durven kiezen voor je eigen geluk, het lijkt eenvoudiger dan het is.

2017
duur: 119 min. 
3de graad
Regie: Jan Matthys
Cast: Koen De Graeve, Viviane de Muynck, Nell Cattrysse

"Oprecht ontroerend en ontroerend oprecht."  ★★★- De Morgen
"Altijd heerlijk, wanneer films je verwachtingen vér overtreffen.  Zelden heeft een Vlaamse film mij zoveel doen voelen." - FilmWard

Locatie

Zaal 't Getouw
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol

Video