• donderdag 16 december 2021om14 uur

Om deze film bij te wonen, heb je een geldig Covid Safe Ticket nodig. Meer info over onze coronamaatregelen vind je hier.

Anne zoekt een verzorgster voor haar dementerende vader Anthony, maar die wijst alle hulp af. Anne wil er echter zeker van zijn dat er goed voor hem gezorgd wordt, want de man begint langzaamaan alle grip op de realiteit te verliezen. De verwarring in zijn hoofd wordt alsmaar groter en hij begint te twijfelen aan zijn dierbaren, aan zijn eigen gedachten, aan wat echt is en wat niet.

Florian Zeller maakte met The Father een verfilming van zijn eigen gelijknamige theaterstuk. Hij koos ervoor om – net zoals in theater – slechts één locatie te gebruiken: de flat van Anthony. Die transformeert echter voortdurend volgens de kronkels in het hoofd van het hoofdpersonage. De rol van Anthony wordt uitmuntend vertolkt door Anthony Hopkins, die voor deze prestatie geheel terecht een Oscar voor Beste Acteur kreeg, en daarmee op 83-jarige leeftijd de oudste bekroonde acteur ooit werd.

Met: Anthony Hopkins, Olivia Colman, Imogen Poots, Rufus Sewell

Meer info

Beurtenkaart (5 films + 1 gratis)
Met de beurtenkaart kan je zes keer naar de film voor 30 euro.
De beurtenkaart is niet persoonsgebonden en blijft geldig tot één jaar na aankoop.
Koop hier een beurtenkaart.

Filmabonnement
Een filmabonnement kost 60 euro en geeft je tot het einde van dit seizoen toegang tot onze reguliere filmvertoningen. Koop hier een filmabonnement.

Locatie

Zaal 't Getouw
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol

Video