• donderdag 9 december 2021om20 uur

Om deze film bij te wonen, heb je een geldig Covid Safe Ticket nodig. Meer info over onze coronamaatregelen vind je hier.

Sovjet-Unie, jaren zestig. Liudmila is een trouwe communiste die zetelt in het partijbestuur van een stad in het zuiden van het land. Wanneer in de plaatselijke fabriek een arbeidersstaking dreigt, pleit ze voor een hard optreden om het verzet de kop in te drukken, wat uiteindelijk ook gebeurt. Liudmila is getuige van het bloedbad maar komt ook tot het gruwelijke besef dat haar dochter, die de kant van de arbeiders koos, mogelijk is omgekomen. Terwijl haar wereldbeeld kantelt, gaat ze wanhopig naar haar dochter op zoek.

Het verhaal van deze aangrijpende film is gebaseerd op een gebeurtenis die jarenlang door de Sovjet-autoriteiten in de doofpot werd gestopt. De in prachtige zwart-witbeelden geschoten film werd op het Filmfestival van Venetië bekroond met de Speciale Juryprijs en was tevens de Russische inzending voor de Oscars.

Met: Yuliya Vysotskaya, Vladislav Komarov, Andrey Gusev

Meer info

Beurtenkaart (5 films + 1 gratis)
Met de beurtenkaart kan je zes keer naar de film voor 30 euro.
De beurtenkaart is niet persoonsgebonden en blijft geldig tot één jaar na aankoop.
Koop hier een beurtenkaart.

Filmabonnement
Een filmabonnement kost 60 euro en geeft je tot het einde van dit seizoen toegang tot onze reguliere filmvertoningen. Koop hier een filmabonnement.

Locatie

Zaal 't Getouw
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol

Video