• donderdag 28 oktober 2021om20 uur

De Koreaans-Amerikaanse familie Yi verhuist van California naar het landelijke Arkansas. Vader Jacob is zijn afstompende baantje in een kippenkwekerij immers beu en droomt ervan een eigen boerderij te beginnen waar hij Aziatische groenten kan kweken. De spanningen in het gezin lopen echter op, want de woning die Jacob kocht, voldoet niet aan de verwachtingen van zijn vrouw Monica, die zelf vooral bezorgd is om hun aan een hartkwaal lijdende zoon David. Wanneer dan ook nog eens de grootmoeder uit Korea bij hen intrekt, wordt het gezin pas echt op de proef gesteld.

Regisseur Lee Isaac Chung baseerde Minari op zijn eigen familiegeschiedenis. Hij maakte van de film een teder en ontroerend familieportret over hoop en vastberadenheid, maar ook over de struggles waarmee een migrantengezin te maken krijgt wanneer ze koortsachtig hun Amerikaanse droom najagen. De film kreeg zes Oscarnominaties waarvan er één verzilverd werd: die van de Koreaanse actrice Youn Yuh-jung die schittert als grootmoeder.

Met: Steven Yeun, Han Ye-ri, Alan Kim, Youn Yuh-jung

Recensies

Minari is een nostalgische film om je in te wentelen, om je kalm aan over te geven, een die op die manier in je hart kruipt.” (De Volkskrant)

Meer info

Beurtenkaart (5 films + 1 gratis)
Met de beurtenkaart kan je zes keer naar de film voor 30 euro.
De beurtenkaart is niet persoonsgebonden en blijft geldig tot één jaar na aankoop.
Koop hier een beurtenkaart.

Filmabonnement
Een filmabonnement kost 60 euro en geeft je tot het einde van dit seizoen toegang tot onze reguliere filmvertoningen. Koop hier een filmabonnement.

Locatie

Zaal 't Getouw
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol

Video