• donderdag 21 oktober 2021om20 uur

Bij de sluiting van de lokale gipsmijn wordt het Amerikaanse stadje Empire bijna letterlijk van de kaart geveegd. Alle werknemers, bijna de volledige plaatselijke bevolking, worden verzocht te vertrekken. Onder hen ook de 60-jarige Fern, die net voordien haar man verloor. Met enkel haar meest dierbare bezittingen stapt ze in een oud busje en begint een leven on the road. Ze doorkruist kilometers lange desolate landschappen, onderweg van het ene slecht betaalde baantje naar het andere. Maar op haar tocht ontmoet ze ook andere nomaden, vaak eigenzinnigaards die haar een tijdlang gezelschap houden.

Nomadland was de grote winnaar op de laatste Oscaruitreiking en dat is geheel terecht. De film is ontroerend, authentiek en gaat de kritiek op de Amerikaanse maatschappij niet uit de weg. Regisseur Chloé Zhao deed niet enkel beroep op professionele acteurs; veel van de personages in de film worden vertolkt door echte nomaden voor wie het rondtrekken een way of life geworden is. Neem daarbij het decor van prachtige oeroude landschappen en je weet waarom dit een film is die je best op een groot scherm bekijkt.

Met: Frances McDormand, Gay DeForest, Patricia Grier

Recensies

“Drievoudige Oscarwinst maakt nog geen meesterwerk, maar het onvergetelijke Nomadland is dat wel.” (De Morgen)

Meer info

Beurtenkaart (5 films + 1 gratis)
Met de beurtenkaart kan je zes keer naar de film voor 30 euro.
De beurtenkaart is niet persoonsgebonden en blijft geldig tot één jaar na aankoop.
Koop hier een beurtenkaart.

Filmabonnement
Een filmabonnement kost 60 euro en geeft je tot het einde van dit seizoen toegang tot onze reguliere filmvertoningen. Koop hier een filmabonnement.

Locatie

Zaal 't Getouw
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol

Video