• donderdag 7 oktober 2021om20 uur

Sam Ali is een jonge Syriër, gevoelig en impulsief, op de vlucht voor de oorlog in zijn land. Wanneer hij in Libanon vast komt te zitten, wil hij van daaruit naar Europa reizen waar zijn grote liefde woont. Bij gebrek aan geld en een geldig visum accepteert hij een voorstel van de controversiële kunstenaar Jeffrey Godefroid. Hij laat zijn rug tatoeëren en transformeert zo tot een levend kunstwerk, waardoor hij Europa kan binnen reizen.

Filmmaker Kaouther Ben Hania liet zich inspireren door kunstenaar Wim Delvoye die in 2006 een enorme tatoeage op de rug van een Zwitser zette en dat werk vervolgens voor veel geld verkocht aan een kunsthandelaar. Ze stelt in haar film rake vragen als: wat betekent het om een mens te zijn? Is alles te koop? Komt vrijheid altijd met een prijs? Vlaams acteur Koen De Bouw kruipt in de huid van kunstenaar Jeffrey Godefroid.

Met: Monica Bellucci, Yahya Mahayni, Koen De Bouw

Recensies

“Deze film heeft bijzonder veel te vertellen en doet dat messcherp. Het houdt dit land een spiegel voor.” (De Standaard)

Meer info

Beurtenkaart (5 films + 1 gratis)
Met de beurtenkaart kan je zes keer naar de film voor 30 euro.
De beurtenkaart is niet persoonsgebonden en blijft geldig tot één jaar na aankoop.
Koop hier een beurtenkaart.

Filmabonnement
Een filmabonnement kost 60 euro en geeft je tot het einde van dit seizoen toegang tot onze reguliere filmvertoningen. Koop hier een filmabonnement.

Locatie

Zaal 't Getouw
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol

Video