• donderdag 16 september 2021om20 uur

Martin is een leraar geschiedenis die op vele vlakken vastzit. Lesgeven doet hij op automatische piloot en ook de relatie met zijn vrouw heeft betere tijden gekend. Samen met drie vrienden/collega’s besluit hij op een dag de theorie van de Noorse psycholoog Finn Skårderud uit te testen. Die beweert dat we geboren zijn met een alcoholtekort in ons bloed en dat we gelukkiger en creatiever zouden zijn als we voortdurend licht dronken zijn. Het experiment werpt initieel zijn vruchten af, maar hoe lang nog voordat de boel ontspoort?

Met Drunk heeft regisseur Thomas Vinterberg weer de vorm te pakken waarmee hij ons ook in ‘Festen’ en ‘Jagten’ kon bekoren. De film ging aan de haal met verschillende prijzen op de European Film Awards en wist ook een felbegeerde Oscar te bemachtigen in de categorie Beste Buitenlandse Film. Een straffe opener voor ons nieuw filmseizoen dus!

Met: Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang, Lars Ranthe

Recensies

“Thomas Vinterberg bewandelt met ‘Drunk’ zonder zwalpen de lijn tussen komedie en drama.” (De Morgen)

"Soms onnozel, soms diepzinnig, soms grappig, soms triest, soms leeg, soms vol. Kortom: een film die smaakt naar het leven zelf." (Focus Knack)

Meer info

Beurtenkaart (5 films + 1 gratis)
Met de beurtenkaart kan je zes keer naar de film voor 30 euro.
De beurtenkaart is niet persoonsgebonden en blijft geldig tot één jaar na aankoop.
Koop hier een beurtenkaart.

Filmabonnement
Een filmabonnement kost 60 euro en geeft je tot het einde van dit seizoen toegang tot onze reguliere filmvertoningen. Koop hier een filmabonnement.

Locatie

Zaal 't Getouw
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol

Video