• zondag 3 april 2022om19.30 uur

“Ode aan de roekeloosheid in tijden van absolute veiligheidsobsessie. Nee, dat is het woord niet, roekeloosheid. Wat dan wel? Geestdrift, gloed. Ja, je moet zuinig zijn op je lijf, maar daarom toch niet zuinig op het leven?” (Uit Ode aan mijn littekens, een pleidooi voor roekeloosheid)

Een tomeloos fysieke en driftige voorstelling in het teken van moed, lef, vitaliteit en verzet. Een lofzang voor de ongetemden, de roekelozen, de dapperen - in een tijd waarin we ons het liefst tegen alles willen verzekeren. Een flirt met gevaar, een ode aan een ongeremde nieuwsgierigheid.

‘Promise me’ gaat over het loslaten van zekerheden en het aangaan van risico’s.
Over het omarmen van de explosieve krachten die het leven in zich draagt.
Over littekens en de verhalen die ze achterlaten op onze huid.

Hoe gehavend we ook uit de strijd komen, het loont de moeite om iets te doen wat je nooit eerder deed en durfde te doen.

Kabinet k focust zich op dansvoorstellingen met zowel professionele dansers als kinderen op het podium. Hun dans vertrekt van concrete dagelijkse handelingen en kleine gebaren doorweven met spelelementen. Dat de cast ook uit kinderen bestaat, maakt hun dans toegankelijk voor jong en oud.

Thomas Devos neemt opnieuw de live muziek voor rekening. Thomas werkte eerder met kabinet k samen voor ‘rauw’ (2013) en ‘horses’ (2016). Hij daagt de dansers uit om hun schrik af te leggen en zich in de arena te gooien, uit pure levensdrift.

Choreografie: Joke Laureyns & Kwint Manshoven
Compositie en live muziek: Thomas Devos met Ido Batash, Ilena Deboeverie, Téa Mahaux, Zélie Mahaux, Kwint Manshoven, Juliette Spildooren en Lili van den Bruel
Scenografie: Kwint Manshoven & Dirk de Hooghe
Dramaturgie: Mieke Versyp
Lichtontwerp: Dirk de Hooghe
Techniek: Dirk de Hooghe & Lorin Duquesne
Communicatie en spreiding: Mieke Versyp
Productie: kabinet k & hetpaleis
Met dank aan: les ballets c de la b
Met de steun van: de Vlaamse Gemeenschap, Stad Gent en de Tax Shelter maatregel podiumkunsten van de Belgische Federale Overheid

Leeftijd

vanaf 8 jaar

Locatie

cc de Werft
Werft 32 , 2440 Geel

Organisatie

cc de Werft
Website
www.dewerft.be