• woensdag 10 november 2021om19.30 uur

“Nee, een licht ben je niet, Lampje. Als je iets moet onthouden, vergeet je het en als je iets wil vergeten, komt het steeds weer terug in je hoofd.” “Ga liggen, wind. Af!” Maar de wind is geen hond en verandert in een storm, dus dan gaat alles mis. Lampje, de dochter van een vuurtorenwachter, komt in een woest avontuur terecht.

Moniek Merkx maakte in 2019 een theaterbewerking van Lampje, het succesvolle jeugdboek van Annet Schaap dat euforische recensies kreeg en vier boekenprijzen won waaronder de Gouden Griffel. De theaterversie van Lampje is een beeldende vertelling met poëtisch uitzicht op zee, woeste drinkmuziek en droevige verlangliedjes van Djurre de Haan (AWKWARD i). De voorstelling was vrijwel overal uitverkocht en trok bijna 20.000 bezoekers. Het publiek reageerde unaniem lovend en de voorstelling won de Podiumkidsprijs 2020. Nu komt Lampje terug naar de theaters.

Bewerking, regie: Moniek Merkx
Performance: Anne Fé de Boer, Rosa van Leeuwen, Freek Nieuwdorp, Gianni Noten, e.a.
Muziek: Djurre de Haan (AWKWARD i, composities), David Corel
Decor: Sanne Danz
Kostuums: Nicky Nina de Jong
Licht: Gé Wegman

“Dankzij haar ondeugende oogopslag en onverstoorde, jeugdige stoutmoedigheid is Van Leeuwen een onweerstaanbare Lampje” (Volkskrant)

Meer info

www.maastd.nl

Leeftijd

vanaf 8 jaar

Locatie

cc de Werft
Werft 32 , 2440 Geel

Organisatie

cc de Werft
Website
www.dewerft.be

Video