Fernand Speelt

Onzin voor gevorderden

  • maandag 2 mei 2022om13.30 uur

Theater

De mens deelt 50 % van zijn DNA met fruitvliegjes en goudvissen. Onze DNA-volgorde is niet veel anders dan die van een banaan. En we hebben minder genen dan een worteltje. Dus laat ons niet te hoog van de toren blazen.

Maar één ding maakt onze mensensoort volstrekt uniek: het verzinnen van verhalen.
Op de dag zonder gisteren: OERKNAL!
Het begin van alles: ruimte, materie en tijd.
De Belg George Lemaître kwam met deze wonderlijke theorie op de proppen, in een tijd waarin haast iedereen dacht dat het universum altijd hetzelfde was geweest en zou blijven. Iedereen verklaarde hem gek. Later kreeg hij gelijk. Wetenschappers als George zullen er gelukkig altijd zijn. De buitenbeentjes, de misfits, de onruststokers, de tegendraadsen. Zij die zo gek zijn om de wereld te willen veranderen, en het dan ook nog doen.

Maar hoe onderscheiden we de kwakzalvers van de genieën? Waarom geloven nog steeds zoveel mensen dat de aarde plat is, dat de maanlanding nooit heeft plaats gevonden en dat de verschrikkelijke sneeuwman echt bestaat?
In ‘Onzin voor gevorderden’ gaat Fernand, op hun bekende aanschouwelijke wijze, op zoek naar de valkuilen van ons denken en ontmaskeren ze de idioot in ieder van ons. Een voorstelling over kritisch denken, pseudowetenschap en de verpletterende kracht van een goed verhaal.

Spel: Bram Kelchtermans, Heleen Desmet en Steven Beersmans
Tekst en eindregie: Carl von Winckelmann
Dramaturgie: Sabien Van Moorter
Techniek: Bregt Janssens

Met dank aan: 30CC Leuven

Meer info

1st en 2de jaar
60 min.
Max. 250 leerlingen
www.fernandspeelt.be

Locatie

Schouwburg Rex
Smallestraat 2 , 2400 Mol