Bram Weijters' Crazy Men

Jazz@RElaX: The Return (cd-voorstelling)

  • woensdag 22 september 2021om20.15 uur

Bram Weijters' Crazy Men zijn terug met The Return! We starten daarmee ons nieuwe seizoen met een eerste hoogtepunt. Eerder bracht de band in een overvolle RElaX al een stomende remake van Koen de Bruynes cultalbum ‘Her Crazy Man’ uit 1974.

Dit keer duikt deze topbezetting van muzikanten die je ook kent van bands als Cargo Mas, Dans Dans, BRZVLL of STUFF. nog wat dieper en haalt onontgonnen parels uit de Belgische jazz, jazzrock en fusion van de vroege jaren ‘70 boven. Denk daarbij aan ‘Solis Lacus’ van Michel Herr of Marc Moulins ‘Placebo’, maar bijvoorbeeld ook aan muziek van de Amerikaanse gitaarlegend Bill Frissell toen die in België woonde. Laat je simpelweg meeslepen door een frisse, nieuwe kijk op een vaak over het hoofd gezien deel van onze vaderlandse muziekgeschiedenis.

Met eigentijdse arrangementen en een hechte groepsklank gaan Bram Weijters' Crazy Men op zoek naar vonken en avontuur op het snijvlak van jazz, fusion, improvisatie en rock.

Met: Bram Weijters (piano en keyboards, samples), Sam Vloemans (trompet en effecten), Andrew Claes (C-melody en sopraansax, e-percussie), Vincent Brijs (baritonsax), Gerben Brys (basgitaar) en Steven Cassiers (drums)

Locatie

RElaX (Foyer Schouwburg Rex)
Smallestraat 2 , 2400 Mol