• vrijdag 12 november 2021om20.15 uur

Sterrelicht en appeltaart! is een verhaal dat ontroert, hard en pijnlijk actueel over eenzaamheid. Hoopvol en gezellig over verbinding en elkaar ontmoeten. Een appelboom staat centraal, stevig geworteld en een vertrouwd beeld in een prachtige tuin. Op het ritme van de seizoenen toont de boom zijn verschillende gedaanten en de sfeer van het verhaal deint mee.

Laat je meenemen in het leven van een aantal figuren die verbonden zijn met het woonzorgcentrum: een verpleger, de directeur, een arts en haar twee kinderen, enkele bewoners en vaste bezoeker Rosa. Ieder van hen met zijn eigen karakter, levensloop en problemen. Ook volg je een aantal mensen uit de buurt. Jong, oud, arm, rijk… ze voelen zich eenzaam, ieder op een eigen manier. Achter de vier muren.

Gelukkig is er Sterre, de kleindochter van Rosa. Zij heeft een groot plan om deze eenzaamheid te doorbreken. Maar tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren. En helaas, een onvoorziene wending… Sterre kijkt toe, het is vreemd, niemand ziet haar. Maar je voelt haar verbindende kracht waardoor mensen niet opgeven, elkaar tegemoet komen en versterken. Sterre, onzichtbaar maar inspirerend. Net als de wortels van de appelboom. Zij geven leven, zorgen voor heerlijke appels. En met wat geluk… voor appeltaart!

Script en regie: Luc Stevens
Script en muziek: Stef Vanderbeken

Locatie

Schouwburg Rex
Smallestraat 2 , 2400 Mol