• woensdag 20 oktober 2021om20.15 uur

Johan Terryn verloor zijn vader in het midden van de eerste lockdown. Rouwen en verdriet delen werden sterk beperkt door de omstandigheden. Hij gebruikte dan maar zijn column op de radio om zijn rouwboodschap de wereld in te sturen. Vele luisteraars voelden zich geraakt en vertelden hem spontaan hun eigen verhaal over het gebrek aan nabijheid bij het afscheid.

Met twaalf van hen ging Johan in gesprek in de podcast Het Uur Blauw, tijdens een wandeling die begon in het pikkedonker en eindigde bij zonsopgang. Twaalf mensen vertelden zo hun verhaal. Het dertiende verhaal vertelt Johan op het podium: dat van zijn eigen rouwproces. ‘Het Uur Blauw’ is een unieke vertelling over wat het betekent om een geliefde te verliezen, over rouwen in bijzondere tijden, over afscheid zonder nabijheid. Van donker naar licht, zoals ook de zon op het uur blauw langzaam verschijnt.

De voorstelling sluit aan bij de ‘10-daagse van de Geestelijke Gezondheid’ van Logo Kempen. In oktober staan ontmoeting en sociale verbondenheid centraal onder de noemer ‘samen veerkrachtig’. In het kader hiervan wordt ‘Het Uur Blauw’ i.s.m. de seniorenraad, de dienst volksgezondheid en het Mols Comité Kom op tegen Kanker en LotinCo. ook in de namiddag gespeeld. Een mooi extra aanbod voorafgaand aan de Dag tegen Kanker en ten voordele van het McKotK en LotinCo.

Tekst en spel: Johan Terryn
Regie: Randall Casaer
Muziek: Céline Ottenburgh
Productie: in samenwerking met De Studio, met de steun van de Stad Antwerpen

Locatie

Schouwburg Rex
Smallestraat 2 , 2400 Mol