• vrijdag 24 september 2021om20.15 uur

Naima Joris zong haar eerste nummers pas toen ze zevenentwintig was. Ze werd, na verschillende samenwerkingen als backing vocaliste bij o.a. Isbells en Raymond van het Groenewoud, door haar vader - jazzlegende Chris Joris - als gastzangeres gevraagd. Naima gunde zich daarna ruim de tijd om haar stem een eigen repertoire te schenken.

Het rouwproces bij het verlies van een dierbare levert niet zelden briljante kunst op. Bij Naima was dat niet anders. Zwart omrande, intense songs die de pijn en het verdriet een plaats proberen te geven. Breekbare en persoonlijke verhalen die een universele snaar raken en waaruit je als luisteraar troost, begrip en kracht kan puren. De titelloze debuut-EP van Naima Joris zegt veel, héél veel, met weinig woorden. Vijf songs, uitgepuurd en teruggebracht tot de kern. Nummers die spaarzaam zijn met taal en geluid, die de stilte niet schuwen en net daarom des te luider binnenkomen.

Donker, meeslepend en bloedmooi. Deze EP biedt een eerste inkijk in Naima’s repertoire. Een pakkende en indrukwekkende reis door de intiemste krochten van haar ziel.

Locatie

Schouwburg Rex
Smallestraat 2 , 2400 Mol