• donderdag 10 februari 2022om20.15 uur

Chantal Acda kennen we onder andere als zangeres bij Isbells, al won ze in het betere indiecircuit de afgelopen jaren evenzeer zieltjes als solo-artiest. Albums werden nationaal en internationaal telkens opnieuw met veel liefde onthaald. Samenwerken deed ze met zeer fijne mensen als Nils Frahm en Peter Broderick. 

Haar nieuwe album Saturday Moon moest een klein en intiem album worden: liedjes met verhalen van ons allen, opgenomen met één enkele microfoon in de kamer. Niet zo moeilijk in lockdowntijden, zou je denken. Maar dat opzet is in al haar enthousiasme behoorlijk mislukt. ‘Saturday Moon’ werd uiteindelijk een kleurige compilatie van verrassende samenwerkingen, met internationale artiesten die eerder werkten met o.a. Sigur Rós, Damian Rice, Low en Zap Mama. Maar ook vaste waarden als Eric Thielemans, Niels van Heertum en Alan Gevaert, die Acda ook live begeleiden, tekenen present op de nieuwe plaat.

Met: Chantal Acda (zang, gitaar), Gaetan Vandewoude (Isbells / gitaar, toetsen), Niels Van Heertum (euphonium), Alan Gevaert (dEUS / bas) en Eric Thielemans (drums, percussie)

Locatie

Schouwburg Rex
Smallestraat 2 , 2400 Mol