• woensdag 18 augustus 2021om20.15 uur

De voorstelling Jump Cut verweeft film en circus, kunst en leven, het echte en het onechte. Double Take - Cinematic Circus brengt je in een toestand van dreaming while awake: Een wakkere droom van drie kwartier waarin acrobatie, trampoline, machinerie, poppenspel, dans, Chinese mast en andere circusdisciplines de revue passeren.

Geïnspireerd door de films van Tim Burton en Terry Gilliam, duikt Jump Cut in de eigenzinnige levens en woonkamer van de circusartiesten. Je kijkt mee vanuit een surrealistisch perspectief hoe ze samen het leven doorkruisen, daar waar de eenvoudige momenten net de belangrijkste worden, en je zelfs poëzie vindt in de meest tragische.

De Franse acrobaat en cinefiel van het eerste uur Raphaël Hérault veroverde het hart van de Summer Hubbard op het podium van Cirque du Soleil, waar beiden meewerkten aan de succesvolle show Amaluna. Vanuit hun gedeelde passie voor circus en film kwam enkele jaren nadien Double Take - Cinematic Circus tot stand, waarmee ze de voorbije jaren ook talrijke circusartiesten filmden. 

Spel: Raphael Hérault en Summer Hubbard

Meer info

www.doubletakecinematiccircus.com  

Bekijk een filmpje

Recensie

Wat is echt, wat is vals? (Artikel Circusmagazine)

Locatie

Binnenkoer - De Zwaan
Markt 28 , 2400 Mol