UITVERKOCHT: Ans en Wilma

Verdwaald

  • dinsdag 12 oktober 2021om13.30 uur

Muziektheater

Ans en Wilma zijn dringend aan vakantie toe. Ze plannen een reisje met de caravan door het bos. Maar dan raken ze de weg kwijt. Door Wilma, zegt Ans. Door Ans, zegt Wilma. Tijdens hun zoektocht naar de uitgang raken de dames verstrikt in herkenbare conflicten op kinderformaat.

Kibbelend en kwetterend nemen de knotsgekke tantes u mee in hun absurde wereld vol humor, ontroering en prachtige liedjes. In de voorstelling komen allerlei dingen aan bod: jaloezie, pesten, afscheid nemen en verliefd zijn aan bod.

Ariane van Vliet en Alice Reijs zijn twee Nederlandse actrices die al lange tijd in België wonen. Absurde gesprekken tussen hun eigen kinderen vormen de basis van deze muziektheatervoorstelling.

“Dit is zo'n theatervoorstelling waar werkelijk alles aan klopt. […] Ariane van Vliet en Alice Reys gaan voluit zoals ik spelers al lang niet meer voluit heb zien gaan op een scène. Uitvergroot en dapper op de rand van het geloofwaardige, dat wordt in dit geval übergeestig. Ook omdat de teksten erg goed geschreven zijn.” (Griet Op De Beeck in De Morgen).

De theatervoorstelling werd later bewerkt tot een boek (met cd) vol waanzinnige dialogen en levendige prenten waaraan je als (voor)lezer uren vertelplezier kunt beleven. Het boek werd genomineerd voor de Kinder en Jeugdjury Vlaanderen 2019/2020 en won De Boekenpauw 2019.

Tekst en spel: Ariane Van Vliet en Alice Reijs

Website
Lestips leesbevordering

1ste en 2de leerjaar
60 min.
Max. 200 leerlingen

Locatie

Schouwburg Rex
Smallestraat 2 , 2400 Mol

Video