• zaterdag 18 december 2021om20.15 uur

Het jaar 2020 was een emotionele rollercoaster voor Gertjan Van Hellemont, frontman en bezieler van Douglas Firs. Het begon allemaal in één absurde week, waarin een dokter hem het heuglijke nieuws meedeelde dat hij vader zou worden, maar een andere dokter het vreselijke nieuws dat zijn moeder ongeneeslijk ziek was. Ongeveer een maand na zijn moeder stierf ook Gertjans grootmoeder, aan de gevolgen van Covid-19.

Heen en weer geslingerd tussen verdriet over zijn moeder en grootmoeder aan de ene kant en blijdschap en opwinding over zijn nakende vaderschap aan de andere kant, begon Gertjan te schrijven aan wat het nieuwe Douglas Firs-album Heart of a Mother zou worden. De plaat werd volledig thuis opgenomen. Laagje na laagje werden de songs opgebouwd: Gertjan die zingt, gitaar speelt, en er piano, Wurtlitzer en synths aan toevoegt. Zijn vaste muzikanten kwamen langs voor wat drums, bas en extra keyboards hier en daar. Alleen zo konden de songs zo puur en eerlijk mogelijk gehouden worden.

"Volgens mij bestaat er geen krachtiger beeld in deze wereld, er bestaat niets waar meer liefde doorheen stroomt. Ik heb dat gevoeld bij mijn eigen moeder, maar ook bij mijn vriendin die op het punt stond zelf moeder te worden. Mijn hoop is dat mensen die liefde zullen horen en voelen in deze songs." (Gertjan Van Hellemont)

Locatie

Schouwburg Rex
Smallestraat 2 , 2400 Mol