• zaterdag 10 juli 2021om22 uur

Onze openluchtfilms zijn gratis, maar vooraf reserveren (via de knop 'Koop tickets') is verplicht.

Brady is een getalenteerde paardentrainer en een rijzende ster in de rodeowereld. Na een val tijdens een rodeo belandt hij met ernstige verwondingen in het ziekenhuis. In het macho cowboymilieu valt het hem zwaar toe te geven dat hij misschien wel nooit meer het leven zal kunnen leiden dat hij voor ogen had. Alleen in de omgang met zijn ernstig verlamde vriend Lane en zijn autistische zusje lukt het hem zijn kwetsbare en gevoelige kant te tonen.

‘The Rider’ is een emotioneel drama over een jonge cowboy en tegelijk een film die met een documentair realisme de toeschouwer een blik gunt in de wereld van de Indian cowboys. Zo zijn alle acteurs niet-professionelen uit het rodeomilieu. Ook de indrukwekkende scène waarin Brady een wild paard temt, is zonder trucage gefilmd. ‘The Rider’ won verschillende prijzen op internationale festivals, waaronder de Art Cinema Award op het Festival van Cannes.

De filmvertoning kadert binnen het Feest van de Vlaamse Gemeenschap dat van 3 t.e.m. 18 juli in Mol gevierd wordt. Ontdek het volledige programma via www.gemeentemol.be/11juli.  

Locatie

Binnenkoer - De Zwaan
Markt 28 , 2400 Mol

Video