ARSENAAL/LAZARUS & Robbin Rooze

Iemand moet het doen

  • woensdag 6 oktober 2021om20.15 uur

Op 23 september 1971 laat Mario Roymans zich opsluiten in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Tussen twee passages van de nachtsuppoosten door, snijdt hij het doek ‘De Liefdesbrief’ van Johannes Vermeer uit zijn kader. Via de pers eist hij 200 miljoen Belgische frank, te schenken aan de slachtoffers van de hongersnood in het toenmalige Oost-Pakistan (Bangladesh). Tien dagen later, na een tamelijk spectaculaire achtervolging, wordt Roymans roemloos ingerekend.

ARSENAAL/LAZARUS en Robbin Rooze slaan de handen in elkaar voor een combinatie van theater en film met deze heldendaad als uitgangspunt: kunst roven voor het goede doel. In een spannende vertelling die speelt op de scheidslijn tussen waarheid en fictie, tussen woord en beeld, worden vragen gesteld over de reële waarde van kunst en de grenzen van goede bedoelingen.

Van en met: Iliass Bellaajal, Koen De Graeve, Aminata Demba, Pieter Genard, Günther Lesage, Ismaïl L’hamiti, Robbin Rooze, Akram Saibari, Maaike Somers en Ryszard Turbiasz

Meer info

www.arsenaallazarus.be

Locatie

Schouwburg Rex
Smallestraat 2 , 2400 Mol