• donderdag 28 april 2022om20.15 uur

Hoe wring je je als jonge speler in de huid van een personage met een geschiedenis? Vier theaterstudenten willen voordat ze afstuderen het stuk der stukken spelen. Ze kiezen er daarom voor hun opleiding af te sluiten met Who’s afraid of Virginia Woolf? van Edward Albee. Maar hoe breng je deze moderne klassieker die al zoveel versies heeft gekend, en werd opgevoerd door zowel amateurs als Hollywoodsterren? Deze spelers gaan samen met de toneelpersonages een gevecht aan met waarheid en schijn. Het is een lange afterparty tot het licht wordt. Niemand blijft gespaard...

Dit viertal ging op Theater Aan Zee met de jongerenjuryprijs aan de haal én de cast kreeg een eervolle vermelding voor “durf en acteervermogen”.

“Het publiek neemt plaats rond het speelvlak als was het een boksring waarin de spelers veroordeeld zijn tot elkaar. Gooi daarbinnen een schop ijs en het spel kan beginnen. Samen met de gemoederen verhitten ook de klontjes ijs, tot tweeënhalf uur later slechts een plasje water en hoopjes mens overblijven.”  (TAZ-juryverslag 2019)

“Onder het deksel van het klassieke gelukkige gezinnetje is vaak een stinkend potje aan het koken. Het feit dat deze jongeren deze thematiek zo goed begrepen hebben en dat in alle segmenten van hun spel, publieksopstelling – tot zelfs in het gebruik van attributen – hebben doorgetrokken, pleit voor hen.” (Blog TAZette)

“Als vier jonge acteurs aan het einde van hun opleiding bij wijze van masterproef  Who’s afraid of Virginia Woolf van Edward Albee spelen, verwacht je niet meteen een klein meesterwerk. Toch komt de interpretatie die Imke Mol, Flor Van Severen, Naomi van der Horst en Mitch Van Landeghem aan dat stuk gaven aardig dicht in de buurt. Ze bespelen de toneelruimte meesterlijk.”  (pzazz.nl)

Spel: Flor Van Severen, Imke Mol, Mitch Van Landeghem en Naomi van der Horst
Tekst: Edward Albee

Meer info

Inleiding om 19.30 uur in RElaX (Foyer Schouwburg Rex).

Locatie

Schouwburg Rex
Smallestraat 2 , 2400 Mol