Jan Bas, David Piedfort, Alessio Di Turi, Kevin Maenen en Nelle Bogaerts

Nirvana MTV Unplugged

  • vrijdag 15 oktober 2021om20.15 uur

Het was misschien wel dé muzikale gebeurtenis van de jaren negentig, de akoestische sessie die Nirvana in 1993 opnam voor de MTV Unplugged-reeks. De groep was in de jaren daarvoor als een komeet omhoog geschoten en zanger-gitarist Kurt Cobain was, met zijn ostentatief gedrag en gepassioneerde songs en performances, een rolmodel geworden voor de alternatieve jeugd.

Zo ook voor de bende muzikanten die het plan opvatte om, 27 jaar na de release van ‘Unplugged In New York’, deze plaat live en integraal te brengen. Met een jaartje uitstel is het eindelijk zo ver en brengen ze een oprecht eerbetoon aan de plaat én de frontman waardoor zij allen geïnspireerd werden om zelf hun eerste stappen als muzikant te zetten. Puur en ontwapenend, zonder oversturing en elektrische gitaren, geheel in de sfeer van MTV Unplugged, wordt het een trip down memory lane to the 90s.

Met: Jan Bas (zang, gitaar), David Piedfort (The Scabs, Kapitein Winokio / gitaar, backings), Alessio Di Turri (The Sore Losers / drums), Kevin Maenen (The Sore Losers / bas) en Nelle Bogaerts (Lili Grace / cello, backings)

Locatie

Schouwburg Rex
Smallestraat 2 , 2400 Mol