Dirk De Wachter, Bram Nolf en Daan Vandewalle

Van De Schoonheid & De Troost

  • donderdag 30 september 2021om20.15 uur

In Van De Schoonheid & De Troost verdiepen psychiater Dirk De Wachter, hoboïst Bram Nolf en pianist Daan Vandewalle zich in de vraag of schoonheid en kunst van ons betere mensen kunnen maken. In zijn boek ‘Museum Dirk De Wachter, Kunst & Psychiatrie in Borderlinetijden’ stelt De Wachter: “Kunst bevindt zich aan de rand van de regels, balanceert op de borderline van de tijd en genereert daardoor nieuwe spelregels en ontrafelt nieuwe betekenissen. Juist doordat de boodschap van kunst niet altijd in ons bewustzijn wordt gevoeld, kan het diepere lagen raken in onszelf. Daarom raken we ontroerd, ook al weten we eigenlijk niet wat ons precies ontroert.”

Hoboïst Bram Nolf (Nationaal Orkest van België) en pianist Daan Vandewalle leggen via muziek de link tussen de schoonheid van de kunst en de troost die eruit kan voortvloeien.

Deze voorstelling sluit aan bij de ‘10-daagse van de Geestelijke Gezondheid’ van Logo Kempen. In oktober staan onder het motto ‘Samen Veerkrachtig’ ontmoeting en sociale verbondenheid centraal.

Locatie

Schouwburg Rex
Smallestraat 2 , 2400 Mol