• woensdag 17 november 2021om20.15 uur

In Knechten van de Koers bekijken Jelle Cleymans, Joost Van Hyfte  en Christophe Vandegoor het wielrennen door hun eigen bril. Jelle (acteur en zanger) als wielerliefhebber en muzikant, Christophe (radio- en tv-commentator) als verteller en Joost (stand-up comedian)… tja, als een moderne hofnar zeker? Van Hyfte heeft namelijk totaal niets met wielrennen…

En dat terwijl de koers in Vlaanderen heilig is. Zoals voetbal, frieten en Manneken Pis hoort het bij onze volksaard. Koers is lijden en afzien, door weer en wind, op kasseistroken in de Vlaamse Ardennen of onder een brandende zon op de flanken van de Stelvio of de Ventoux. Maar het zijn de verhalen die het wielrennen zo mooi en aantrekkelijk maken! Nauwelijks overdreven saga vol heroïek over de heldenmoed van renners, prachtige overwinningen en onwaarschijnlijke tegenslagen.

Het resultaat is een overheerlijke cocktail van hilarische anekdotes, onverwachte muzikale opdrachten en nostalgische verhalen. Nu eens op spurtsnelheid, dan weer veel trager en op souplesse als een gevleugeld klimmer, dansend op de Muur van Hoei.

Drie topmuzikanten (Jo Mahieu op gitaar, Dirk Van der Linden op piano en Yves Baibay op drums) nemen je live mee in hun kielzog op zoek naar momenten van ontroering, zowel in de koers als in de muziek. Alsof je zelf in het peloton zit.

Brouwerij Vanhonsebrouck trakteert je bij deze voorstelling op een gratis proevertje Filou*. 

* indien mogelijk volgens de coronamaatregelen

Locatie

Schouwburg Rex
Smallestraat 2 , 2400 Mol

Video