• vrijdag 18 februari 2022om20.15 uur

The Great Belgian Songbook is een project dat ontsproten is aan het brein van trompettist Jo Hermans. Voor zijn Belgische variant op het ‘Great American Songbook’ – een catalogus van Amerikaanse standards uit de jaren voor de rock-‘n-roll – dook Hermans in de vaderlandse muziekgeschiedenis. Daaruit selecteerde hij nummers met een verhaal en een bijzondere dynamiek, van artiesten als Louis Neefs of Jacques Brel, van Raymond van het Groenewoud tot Stromae. De liedjes werden gedemonteerd en op een originele en verrassende manier weer in mekaar gepuzzeld. Ook de uitvoering is bijzonder, met een bezetting van bugel/trompet, drums, toetsen en cello.

The Great Belgian Songbook is een bezwerende en begeesterende trip door de nationale muziekgeschiedenis. Met de swing van jazz en met de herkenbaarheid van pop. Gebracht met schwung, lef, enthousiasme en humor.

“Glashelder, loepzuiver en zonder te verglijden in gratuit gekoketteer met noten loodst het Kempens antwoord op, welja, Miles Davis en Chet Baker dit kwartet door een verrassende setlist. Met songs van zowel Bobbejaan Schoepen en Adamo als Gabriel Rios en Angèle maakt The Great Belgian Songbook een op papier bovenmenselijk ogende spreidstand.” (Gazet van Antwerpen, ****)

“The Great Belgian Songbook is een stomend prestigeproject van Jo Hermans om duimen en vingers van af te likken. Daar kunnen ze zelfs over de grote plas enkel jaloers naar kijken.”  (Het Nieuwsblad, *****)

Deze voorstelling was oorspronkelijk gepland in seizoen 2019-2020 en heeft daarom geen vroegboekprijs. Tickets die eerder werden aangekocht, blijven geldig voor deze nieuwe datum.

Locatie

Schouwburg Rex
Smallestraat 2 , 2400 Mol