Naar inhoud

Bad van Marie

Ziel

De mens is met uitsterven bedreigd als we nu geen drastische maatregelen treffen.

Twee hersenspecialisten voeren een baanbrekend onderzoek, waaruit blijkt dat we onze hersenactiviteiten kunnen manipuleren. Door een gerichte bestraling van de rechter hersenkwab wordt ons menselijk gedrag beïnvloedt, waardoor het eigenbelang ondergeschikt wordt aan het voortbestaan van ons aller moeder: de Aarde. De twee professoren zijn nu beland in een cruciaal stadium van hun onderzoek. Na het testen op proefdieren zoals muizen, mollen en olifanten, is de tijd rijp voor proefpersonen…


‘Ziel’ kondigen we niet aan als een voorstelling, maar als een overtuigende wetenschappelijke lezing!
Twee hersenspecialisten geven op je school een lezing over klimaatproblemen, overbevolking en vervuiling. Maar de wetenschappers geven ook maar al te graag een uiteenzetting over de mysterieuze werking van onze hersenen. Ze hebben bovendien een medische module ontwikkeld waarmee ze onze hersenfuncties kunnen manipuleren... Ze zoeken nog proefpersonen om mee in dit experiment te stappen. Uiteraard word je daarvoor rijkelijk vergoed!

De lezing gaat door op school in een lokaal waar +/- 100 leerlingen kunnen zitten, het decor bestaat uit een uitklapbare kast (hersenmodule) die de geheimen van ons menselijk brein blootlegt.

 

Spel: Jo Jochems en Manoe Frateur

Prijs per leerling

6 euro

Leerjaar

5de & 6de jaar

Duur

60 minuten

Max. aantal toeschouwers

100   leerlingen