Naar inhoud

Openluchtfilm: Silence

Met vooraf de kortfilm 'Reis door het ridderschap'

Martin Scorsese, VS, 2015, 161’

Twee jonge Portugese priesters trekken in de 17de eeuw naar het exotische Japan. Ze gaan er op zoek naar hun leermeester, vader Ferreira, die er als missionaris werkt maar zijn geloof zou verloren hebben onder druk van de folteringen en vervolgingen door de Japanners. Hun reis wordt een levensgevaarlijke queeste waarin ook hun eigen geloof danig op de proef zal worden gesteld.

Regisseur Martin Scorsese deed er maar liefst dertig jaar over om deze verfilming van het gelijknamige boek te realiseren. Silence moest dan ook zijn magnum opus worden. Het werd een film met epische allures: een lange speelduur met soms minutenlange schilderachtige shots, diepmenselijke thema’s en theatrale vertolkingen. Cinema die onder de huid kruipt en daar nog even blijft nazinderen.

Met: Liam Neeson, Andrew Garfield, Adam Driver

Vooraf vertonen we de kortfilm 'Reis door het ridderschap' (12').
Deze kortfilm werd gemaakt door jong Mols talent Arthur Theyskens, student film aan het KASK in Gent. Arthur maakte voor zijn filmproject een kortfilm over Koning Arthur en de Heilige Graal. Alles werd opgenomen in Mol, grotendeels op De Maat in Postel. De film gaat over de queeste die de koning met zijn ridders onderneemt om de Heilige Graal te vinden. De Molse acteurs die de zoektocht naar de Heilige Graal ondernamen zijn Jan Belmans als koning Arthur, Chris Vangoethemd als Walewein, Lode Bierkens als Perceval en Joris Taeymans als veerman.

Deze film wordt vertoond in de tuin van ’t Kristallijn (Blauwe Keidreef 3 – 2400 Mol). We starten hier uitzonderlijk al om 21 uur.

Een organisatie i.s.m. ’t Kristallijn, een sociocultureel initiatief van SIBELCO.