Naar inhoud

Te Gast: Musica Divina

Benedicte Maurseth & Karin de Fleyt: ‘Het aura van de Noorse fjorden’

Twee topmusici, de romaanse kerk van de abdij van Postel verlicht door kaarsen, en pure muziek:

100 % Musica Divina. Het festival vol hemelse muziek in de vele abdijen, begijnhoven en kerken die de Provincie Antwerpen rijk is, brengt ook dit jaar een sterk programma naar Mol.

De uit de Noorse Hardangerfjord afkomstige Benedicte Maurseth speelt en zingt o.a. zogenaamde lydarslåtter (luisterliederen). Voor haar zijn deze oeroude melodieën sacrale muziek in de ware zin van het woord. Deze muziek met het aura van de Noorse fjorden wordt door Karin de Fleyt in dialoog gebracht met ‘Paisajes Interiores’ (Innerlijke Landschappen) voor fluit solo van de Vlaamse componist Lucien Goethals (1931-2006).

Benedicte Maurseth en Karin de Fleyt delen een belangrijke en waardevolle kwaliteit: het zijn musici die zich bezighouden met het ‘niet-zijn’ op het podium. Ze zien zichzelf als vehikels voor de muziek. Niet meer, maar zeker ook niet minder.

Met: Benedicte Maurseth (Hardangerviool) en Karin de Fleyt (dwarsfluit)

Organisatie door Festival van Vlaanderen Kempen en Provincie Antwerpen, in samenwerking met IOK, cc ‘t Getouw, Gemeente Mol en de Abdij van Postel

Prijs (incl. drankje): 20 euro – 18,5 euro (+65 jaar) – 17 euro (abonnees cc ’t Getouw en groep + 20 personen) – 10 euro (-30 jaar)

Tickets: ticketbalie Schouwburg Rex – 014 33 09 00 – www.getouw.be

Organisatie & info: Festival van Vlaanderen – 015 26 23 41 – www.musica-divina.be, ook voor andere concerten in de reeks